Vier Apple problemen waar ik niet uit kom: HELP!

UPDATE: Alle 4 de problemen zijn opgelost! Zie in schuingedrukt hieronder

Ik word een beetje wanhopig van mijn gebrek aan vermogen om mijn Apple problemen op te lossen. Ik heb er nu vier waar ik niet uit kom. Wie kan me helpen? Lees aub goed wat ik schrijf, want ik merk dat ik vaak tips krijg om dingen te doen waarvan ik schrijf dat ik ze al geprobeerd heb. :/

1. Ik probeer op mijn werk op het netwerk te komen. Sterker nog, om het überhaupt te zien, zodat ik op een van de schijven kan waar werkmateriaal zit. Het lukt me niet. Als ik bij Finder naar Go ga en dan met een externe server wil connecten, ziet hij daar wel smb:dvdlt ofzoiets staan, maar als ik dan op connect klik zegt hij simpelweg: cannot connect. Wat doe ik verkeerd? Ik heb wel internet via de ethernetkabel/air port base station.
Kijk bij de computer van een collega wat de server is. Voeg die toe. Bij mij stond er iets waarvan ik dacht dat het de server was, maar dat bleek iets heel anders te zijn. Gewoon een misverstand dus.

2. Ik synchroniseerde mijn contacten altijd met Gmail, dat ging prima, exchange dus. Nu iCloud er is, heb ik dat braaf ingesteld. Leek goed te werken. Maar.. als ik nu een telefoontje krijg vanaf een nieuw nummer en ik wil die daarna toevoegen aan mijn contacten, dan wordt dat nummer nog steeds opgeslagen in de exchangelijst en niet in iCloud. Ik heb de exchangelijst nog steeds in mijn telefoon staan omdat ik dat als soort oud archief/backup wil laten staan. Hoe kan ik nu regelen dat de telefoon automatisch iCloud selecteert als lijst om een nummer aan toe te voegen? Dat is mijn eerste vraag. Ik wilde net kijken of ik anders de knop sync contacts ON bij de exchange/gmail dinges in mijn iPhone uit kon zetten, maar dan zegt ie: “Are you sure you want to continue? All exchange activesync contacts will be removed from your iPhone”. Mijn tweede vraag is dus: als ik daarvoor kies, dan worden alle nummers die in de exchangelijst stonden van mijn iphone gehaald. Maar… daar waren nu juist laatst allerlei nieuwe nummers aan toegevoegd die nog niet in iCloud staan. Hoe krijg ik die in iCloud?? Hoe kan ik ze daar dus mee mergen??
Te lang verhaal om hier uit te kunnen leggen. Komt er op neer dat je eerst je exchange contacten moet exporteren, daarna verwijderen van je iPhone. Ik heb mee zitten kijken hoe het nu gebeurde, maar zou het niet zelf kunnen herhalen. :/

3. Ik probeerde 31 foto’s die ik met mijn iPhone gemaakt heb naar een blogpost op mijn WordPress site te krijgen gisteravond. Daar ben ik drie uur mee bezig geweest zonder enig succes. De hele tijd werd aangegeven dat de foto’s 0kb waren. Niks werkte. Uiteindelijk heb ik ze 1 voor 1 handmatig verkleind en geupload naar mijn eigen server bij XS4ALL. Ziet er suf uit, er zijn niet eens thumbnails, dus dat is een waardeloze oplossing. Wat is nu de makkelijkste manier om foto’s vanaf mijn iPhone op mijn website te krijgen, met thumbnails en dus ook klikbare grotere versie. Let wel: wat ik nodig heb is een stappenplan. Zo van: hang je iPhone aan je MacBook, importeer de foto’s in iPhote door op Import All te klikken, etc. Anders kom ik er gegarandeerd niet uit, voorspel ik je nu al. 🙁
In WordPress kun je foto’s toevoegen, door op de toevoegknop daarvoor te klikken. Gister gaf hij daarbij aan dat alle foto’s 0kb waren, maar nu ineens werkt het wel. Heb niks veranderd, maar mij hoor je niet klagen dat het nu wel werkt!!

4. Een van de opties in iPhoto is het aanmaken van een album. Dat lukte me nog net wel. Je kunt daarna kiezen voor Share en dan het album onder andere op Facebook zetten. Dat leek me wel handig. Dus selecteerde ik het album, koos voor publiceer op Facebook, maar… daar zijn nu maar 5 foto’s zichtbaar! Als ik in iPhoto zelf kijk op mijn MacBook en dan kijk bij Facebook albums, dan staan ze er wel alle 31 in, maar op Facebook zelf dus niet. Ik heb ook al een keer geprobeerd een nieuw album aan te maken, omdat ik dacht dat misschien de upload onderbroken was, maar ook dan komen er weer alleen de eerste 5 foto’s in te staan. Alle foto’s zijn hetzelfde formaat, ongeveer dezelfde grootte, dus wat kan het zijn??
Probleem opgelost door het om te draaien: niet meer vanuit iPhoto naar Facebook gooien, maar in Facebook zelf een nieuw album aanmaken, klikken op toevoegen en dan de foto’s selecteren. Dat werkte wel.
Kortom: wie o wie kan me hiermee helpen???

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Vier Apple problemen waar ik niet uit kom: HELP!

 1. Wat ik in het geval van vraag 3 altijd doe is simpelweg de foto’s die ik nodig heb naar mezelf mailen. Werkt gemakkelijker en sneller dan iPhone aan de Mac moeten hangen.

 2. 1. http://support.apple.com/kb/ht1568
  Let op dat je moet autoriseren met je windows gegevens:
  user: domeingebruikersnaam
  pasword: je wachtwoord

  2. Stap over naar iCloud en doe niet dat half half.
  Op je Mac exporteer je adresboek naar een Address Book Archive. Gooi die Gmail meuk er uit, zorg dat je iCloud goed hebt ingesteld en importeer het zojuist geëxporteerde bestand.

  3. Met iCloud wordt automatisch je foto’s naar een internet folder gezet. Die kan je met iPhoto op je Mac benaderen. Mocht je een blog-post helemaal afhandelen via je iPhone -> gebruik WordPress app.

  4. Niet moeilijk doen. Maak een nieuw album aan op Facebook, kies upload, zie linksonder een foto’s optie, klik daar op, klik op iPhoto en browse naar je foto’s.

 3. admin says:

  Wat betreft 1: ben bang dat je niet goed gelezen hebt wat ik schreef. Als ik namelijk het stappenplan volg zoals het op die site staat die je aanbeveelt, doe ik precies hetzelfde als ik al had gedaan. Ik klik op connect, maar krijg dan dus de foutmelding: can not connect. Ik word dus niet geprompt voor een loginnaam en paswoord, zover kom ik al niet eens! 🙁

  Wat betreft 2: ik wil best volledig over naar iCloud, maar hoe? Je zegt: exporteer je adresboek naar een address book archive. Maar hoe doe ik dat? Als ik mijn iPhone aan mijn Mac hang en ik open de adresboek applicatie en ik klik op export, dan zie ik daar de iCloud lijst, niet de exchange lijst, waar vind ik die, zodat ik die kan exporteren?

  Wat betreft 3: ik snap niet wat je zegt…? Ik heb iCloud, maar hoe benader ik wat waar? Ik snap er helaas niks van. 🙁

  En 4: Die is een soort van gelukt… de verkleinde foto’s kan ik dan namelijk wel toevoegen. Maar de oorspronkelijke, grote foto’s, die blijven grijs en kan ik niet selecteren. Supervaag. Als ik je stappen volg en klik op upload en bijvoorbeeld naar de map bosnie ga waar ik de 31 foto’s in heb staan, dan kan ik ze daar dus niet selecteren. Als ik naar de map photos ga, waar AL mijn foto’s in staan, dan ook niet. Wel kan ik daar de verkleinde foto’s dus selecteren en uploaden (daar is ie nu mee bezig). Maar ik begrijp dus sowieso niet waarom je niet gewoon foto’s uit een bepaalde map kunt selecteren daar.

  Kortom: het schiet helaas nog niet echt op…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*