27 mei: Een rondje door het dorp


Oh ja, over dat lesboek wil ik trouwens ook nog kwijt dat ik vermoed dat ene Hilltop Language School en Disney er aan meebetalen, want van beide instanties stonden er bijzonder wervende praatjes in teksten die als ‘algemene achtergrond informatie’ gebracht werden. De commercie in China heeft zelfs al bezit genomen van het onderwijs. We worden wat dat betreft echt op alle fronten ingehaald! Of dat altijd even goed is, is maar de vraag…
Bijna alle deuren in het dorp hebben twee posters. Een links en een rechts van de toegangspoorten. Er staan een soort soldaten op die het kwade buiten de deur moeten houden. Praktisch het hele dorp is Boeddhistisch. Op de paar katholieken na dus die wij dagelijks zien in de kerk hier. Ook daar heb ik maar even een foto van gemaakt toen ik op weg terug was. De straat met vele balen hout en kool, is de straat waar de kerk staat. Aan het eind ervan zie je wat mensen op straat zitten. Dat zie je ook altijd en overal hier. Mensen, mensen, mensen. Behalve ‘s nachts. Dan zie je sterren. En je hoort blaffende honden en kwakende kikkers. Meer niet. En dan is dit nog een redelijk groot dorp, met een paar duizend inwoners (schat ik).

Verder een langzame dag dus. Ik vroeg Kees zojuist hoe de Future cola smaakte die hij vanmiddag had gekocht (slogan op het flesje: ‘Future will be better’). ‘Een beetje bitter, lijkt op een Chateau Neuf du Pape uit 1974’. Afijn, op dat niveau converseren we vandaag dus. Het is inmiddels zes uur, over een uur gaan we eten. Daarna lees ik nog even verder in Kalma’s boek, tafeltennis ik nog wat en dan zal het wel weer vroeg naar bed zijn. Morgen gaan we naar Houma. Weer 2,5 uur in een busje over hobbelige zandwegen. Maar in Houma hebben ze WEL chocolade. En internet. En daar ben ik naarstig naar op zoek.

This entry was posted in Reizen, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*