28 mei: hectisch!

Ik zit vandaag dus in Houma, met internet. Zoals jullie gemerkt hebben. Ik heb van een hele week alle dagelijkse verslagen online gezet. Ik heb nog drie uur voordat we weer teruggaan naar het platteland, in die tijd ben ik als een gek bezig om zoveel mogelijk mensen te e-mailen die ik ken met de oproep om (meer) geld te geven voor de operaties van de zes kinderen. Hieronder de mail die ik rondstuur. Voel je alsjeblieft geroepen om geld te doneren, we hebben het hard nodig!!

Hoi hoi,

ik zit inmiddels bijna anderhalve maand in China en alle superlatieven die je over China kunt bedenken, zijn waar. Ik wil daar nu echter niet uitgebreid over gaan vertellen, je kunt er alles over lezen op www.locuta.nl, waar ik dagelijks een weblog bijhoud. Ik zit momenteel op het platteland en heb nu echter slechts 1 keer per week internet. Vandaag dus, en volgende week zondag weer. Op deze ene ‘vrije’ dag heb ik maar 1 missie: ik heb hulp nodig…

Over twee weken begin ik aan drie weken werk in het weeshuis in Houma. Vorige week zijn we daar voor het eerst gaan kijken. En tot mijn grote schrik zag ik daar zes kinderen met een open gehemelte of hazelip. Die kinderen zijn volstrekt kansloos en groeien op in het weeshuis waar ze geen enkele kans hebben. Hun enige kans is een operatie aan hun gehemelte. Met minimaal 1 en maximaal 3 operaties zien ze er weer gewoon uit. De kans dat ze dan geadopteerd worden is bijna 100 procent. De kans dat ze nu geadopteerd worden, is nul.

We hebben uitgezocht wat het kost om de operaties te regelen. Voor de zes kinderen met hazelip/open gehemelte en 1 kind met klompvoeten is dit totaal 10.000 euro. Dat is inclusief alle operaties, begeleiding, de reiskosten en verblijfskosten in Shanghai (waar de operaties uitgevoerd moeten worden) en nazorg. Er zijn geen wachtlijsten, dus we kunnen direct terecht als het geld er is. Ik had al eigen geld ingelegd,. maar heb nu zelf nog eens 1.000 euro toegezegd, een andere deelnemer aan de expeditie heeft dit eveneens gedaan. Er is na een eerste oproep van mijn kant vorige week ook al 300 euro overgemaakt, maar we zijn er dus nog lang niet. Desondanks heb ik al 5.000 euro over laten maken richting China, waardoor we de eerste drie kinderen snel kunnen helpen. Ergens in de komende maand gaan we naar Shanghai als het goed is. Ik ga dan mee (op eigen kosten) en zal foto’s maken en verslag doen.

Op http://blogger.xs4all.nl/locuta/archive/2006/05/28/96089.aspx staat iets recentere informatie. Het geeft een compleet beeld.

Ik denk dat het zelden gebeurt dat je zo een concrete kans krijgt om iemands leven rigoreus te veranderen. Zes kinderen die we een gegarandeerd betere toekomst kunnen geven, ik zou het heel graag willen… Dus: help alsjeblieft. Elke (extra) bijdrage is meer dan welkom. Je kunt het geld overmaken naar 3559.10.977 ten name van CDM Verdel te Rotterdam, onder vermelding van: ‘operaties weeshuis Houma’. Zodra het geld binnen is wordt het direct via Western Union doorgestuurd hiernaartoe.

Als er nog vragen zijn, mail ze dan (en krijg pas volgende week zondag antwoord), lees www.locuta.nl of SMS me op 0624-524437 (per telefoon ben ik altijd bereikbaar, maar bel liever niet, dat kost mij twee euro per minuut).

En kijk dus aub op

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.