Aangestaard worden door 2000 mensen…

De rest ging vervolgens shoppen, ik ging solo richting park.

Dat was een slecht idee. Als je met een groep buitenlanders bent word je al aangestaard, maar als je alleen rondloopt, is het helemaal erg. In het park stonden er op een gegeven moment letterlijk zo’n 2000 Chinezen ongegeneerd naar me te staren. Ik had mijn zonnebril maar opgezet, want ik voelde me vreselijk ongemakkelijk. Ik vroeg me even af of ik handtekening uit moest gaan delen of ineens heel hard ‘boe’ moest roepen ofzo. Uiteindelijk heb ik mijn mp3-speler maar aangezet (Jefferson Airplane), met het volume op ‘Are You Nuts?!’ Als ik weer in Nederland ben en ik zie Chinese touristen, dan weet ik het wel. Ik ga ze dan ook aanstaren. Ha! 🙂

Ik besloot daarna om nog even het winkelcentrum in te gaan om kleren te kijken, maar dat was zowaar nog dommer. Binnen enkele seconden stonden er zeven medewerksters om me heen met allerlei jurkjes, shirts en broeken (vooral roze) en die begrepen er niks van dat ik hen niet begreep. Xiexie, zei ik elke keer maar. Gevolgd door zaijian (dank je en tot ziens). En nu weer op de universiteit. Ik doe niks meer vandaag. Behalve DS9 kijken. Heerlijk.

This entry was posted in Reizen, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*