Afscheidsfeest & Homoseksualiteit in China

Na nog eens een half uur zag ik aan het andere eind van de bar ineens twee mannen zoenen. Daar keek ik wel even van op. Homoseksualiteit in China was toch not done? En al helemaal niet in het openbaar? Toen ik de -naar ik weet- enige homo uit onze groep op hen wees, ging deze meteen nieuwsgierig polshoogte nemen. En had direct “beet'. De security zag het gebeuren (onder andere bestaande uit gehelmde ME'ers), maar niemand die er iets van zei. Schijnbaar is homoseksualiteit in dit soort gelegenheden toch een stuk normaler dan de Chinese overheid of in ieder geval het nieuws in Nederland ons doen vermoeden. En ik durf nu ook met iets meer zekerheid te zeggen dat de vele hand-in-hand of gearmd lopende jongens op straat wellicht toch iets meer zijn van elkaar dan slechts hele goede vrienden. Ook in China veranderen geldende normen, waarden en gewoontes op straat door nieuwe generaties, die een andere, vaak bredere blik op de wereld hebben. Ik vind het fascinerend om mee te maken.

Vandaag dus mijn enige vrije dag in China. Heerlijk uitgeslapen, zometeen alvast spullen pakken voor ons vertrek morgenochtend.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*