Alle Nederlanders het land in!

Ik zou bijna willen pleiten voor een verplichte dubbele nationaliteit in Nederland. Geef iedereen een tweede paspoort. Van Burkina Faso, Canada, Marokko, Nieuw-Zeeland, Ghana of Uruguay. Maakt niet uit wat. Als dat de manier is om mensen een beetje tolerantie, begrip en respect voor andere culturen te laten krijgen, dan prima.

Ik werd namelijk bijna misselijk toen ik Geert Wilders vanmorgen bij Goedemorgen Nederland op tv zag. Daar ging hij even helemaal los op het dubbele nationaliteitenverhaal dat gisteren ineens het nieuws beheerste. Op de mededeling van de presentator dat mensen met een Marokkaans paspoort hun dubbele nationaliteit niet eens kunnen opzeggen zelfs al zouden ze dat willen, had Wilders maar een antwoord: ‘Dat interesseert me helemaal niets’. Wilders weet dondersgoed dat iemand die in Marokko geboren is die nationaliteit nooit meer kan opzeggen. Dat kan daar wettelijk gezien niet. Al voel je je dus 1001% Nederlander, je houdt altijd die dubbele nationaliteit.

Gisteren een geweldige sanctie gehoord voor mensen met opvattingen als Wilders: Iedereen die zo kortzichtig is, zo intolerant en wantrouwend, die mag niet meer naar het buitenland op vakantie. Als je niks wilt weten van andere culturen, dan mag je ook niks meer weten van andere culturen. Ga maar lekker in een hutje op de hei in Drenthe zitten, want het land mag je niet meer uit!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*