An Ordinary Day

Vandaag maakte ik het themaboekje ‘Betaalbaar wonen in een veilige buurt’ af, dat in een oplage van 100.000 tot 150.000 exemplaren over een paar weken zal verschijnen. Er staan een tiental actiepunten in van de PvdA op het gebied van wonen. Ik heb uitgebreid overleg gehad over de tekst met verschillende kamerleden, inhoudelijk medewerkers en andere experts. Uiteindelijk moest het naar Marco Esser, de campagneleider van de PvdA. Tot nu toe werkt hij elke keer tot diep in de nacht nog om zaken te wijzigen aan de verschillende themaboekjes. Vaak grammaticale wijzigingen, soms ook inhoud. Dus toen ik op ‘send’ klikte, was mijn verwachting dat ik het nog een keer vol met rode strepen terug zou krijgen. Maar de reactie was: ‘themaboekje is ok.’ Ik was lichtelijk verbijsterd. Maar wel blij. 🙂

Daarna nog even rondgebeld om een persbericht verstuurd te krijgen voor onze dierenbeschermer van het jaar; Harm Evert Waalkens wil nu namens de PvdA dat er cameratoezicht komt op veemarkten. Op die manier kan dierenmishandeling zoals we dat enige tijd geleden in beelden in het journaal zagen worden voorkomen. Een goed voorstel, ik hoop dat het kabinet het overneemt.

Ook kreeg ik te horen dat www.wiekiesjij.nl de lucht in is gegaan. Dat is een van de (vele) persoonlijke stemwijzers die gedurende deze verkiezingscampagne wordt gelanceerd. Je kunt daar zoeken naar een kamerlid die matcht met jouw voorkeuren. Je kunt aangeven dat je zoekt naar kandidaten onder de 30, die vegetarier zijn, niet roken en bijvoorbeeld in Zuid-Holland wonen. Dan kom je bij mij uit. Zoals Chester al mailde naar me: ‘Je bent de jongste niet rokende, vegetarische vrouw uit Rotterdam’. Ole. 🙂

En verder kreeg ik wat foto’s toegestuurd die als persmateriaal worden gebruikt in de campagne. Foto’s van mij solo en van de Rotterdamse kandidaten. Van links naar rechts zie je Chantal Gil’lard, Nebahat Albayrak, Martin van Haeften, Ocker van Munster, en ondergetekende zelf; Kirsten Verdel.

En nu ben ik moe.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*