And Justice For All!

Gerechtigheid bestaat! Vanmorgen zette ik het NOS Journaal aan om daar te zien dat de Dixie Chicks maar liefst 5 grammy’s hadden gewonnen. Zowel het NOS Journaal als RTL Nieuws wisten er echter niet bij te vertellen waarom dat best wel heel erg speciaal was. De hele geschiedenis met de uitspraak van de Chicks over Bush (aan de vooravond van de tweede oorlog tegen Irak zei de hoofdzangeres: ‘I am ashamed that the president of the USA is from Texas’) werd niet eens genoemd. En ze wonnen nu nota bene een grammy voor het nummer dat over de hele affaire ging die toen ontstond (Not Ready To Make Nice). Maar goed. They won, and I liked it.

Daarna waren er nog meer awards; de BAFTA’s. En jawel hoor, daar won Forest Whitaker de BAFTA voor beste acteur, voor zijn rol als Idi Amin in de werkelijk fantastische film The Last King of Scotland, die ik dit weekend zag. Wat een verhaal is dat! Ik kan me niet voorstellen dat Forest niet ook de Oscar voor beste acteur mee naar huis mag nemen.

Dit weekend overigens ook Big Fish gezien, op dvd. Die had ik al willen zien toen hij in de bioscoop uit was, maar dat is er nooit van gekomen. Nu met terugwerkende kracht alsnog een hele leuke film gezien. Sprookjes en realiteit dwars door elkaar. En de sprookjes winnen het.

Little Children bleek ook een verrassend goede film te zijn. Draait nu in de bios, maar eigenlijk zonder dat er enige ruchtbaarheid aan gegeven is. Onterecht, want ook deze film over een pedofiel die in een buurt is komen wonen waar ze bepaald niet op hem zitten te wachten en een opbloeiende liefde tussen Kate Winslet en Patrick Wilson die allebei getrouwd zijn (het zal eens niet) is erg goed.

En uiteraard zat het weekend weer vol met PvdA-activiteiten. Zaterdag besprak de afdeling Rotterdam het regeerakkoord, en kwam tot de conclusie daar een overwegend positief oordeel over te hebben. Ook zal de afdeling officieel Klaas de Vries ondersteunen op het congres in zijn poging om op 3 te komen. En gisteren was de stadsconferentie in Den Haag. In feite de aftrap voor de provinciale statenverkiezingen voor Zuid-Holland. Met ongeveer 200 mensen was het behoorlijk druk in het theater aan het Spui. Een goed begin van de campagne.

Enne… Bill Murray en James Spader samen in een film. Wauw (Speaking of Sex, een film uit 2001 die eigenlijk bagger is, maar met twee van mijn grote helden samen kan het eigenlijk niet echt slecht zijn).

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*