And the Oscar goes to…

Vanavond is de Oscar uitreiking. Ik kijk er heel erg naar uit, vooral omdat Jon Stewart de award show presenteert. Twee jaar geleden deed hij dat ook al. Hij liet toen bijvoorbeeld een montage zien met issue movies, eindigend met Brokeback Mountain, de film die in 2006 het taboe op homoseksuele relaties doorbroken had op het witte doek. ‘And none of those issues were ever a problem again’, zo sloot Stewart sarcastisch af. Hij opende de show overigens met: ‘Björk couldn’t be here tonight… she was trying on her Oscar dress and Dick Cheney shot her.’

Mijn grootste angst voor vanavond is dat Atonement de Oscar voor beste film krijgt. Wat een ongelooflijke baggerfilm was dat (u ziet het, ik ben er geen fan van). Dan de andere vier genomineerden. No Country For Old Men is erg vreemd en traag. Ik vind persoonlijk dat die film niet zou moeten winnen, maar hij is zo a-typisch dat ik het wel weer zie gebeuren. Juno is ongelooflijk gehyped. Ik vond het een aardige film, maar om nou te zeggen dat het De Beste Film van 2007 was… nou nee. Michael Clayton was een hele goede film, beter dan Juno, maar daarbij heb ik een beetje hetzelfde als bij Juno: wel heel goed, maar niet zo vreselijk outstanding. Dus dan blijft There Will Be Blood over, die ik gisteren voor de tweede keer heb gezien. Daniel Day Lewis wint hopelijk de Oscar voor beste acteur, want hij is werkelijk fenomenaal. En de film zelf is dat ook. Traag, maar meeslepend. Het is jammer dat Paul Dano, zijn tegenspeler, niet genomineerd is, want ook hij levert fantastisch acteerwerk af.

In de categorie beste documentaire hoop ik op Taxi Ride To The Dark Side, over de martelpraktijken van de VS in Guantanamo Bay en Irak etc. En ik vind het heel jammer dat Into The Wild niet voor een serieuze Oscar is genomineerd. Verder vind ik dat er opvallend veel goede films genomineerd zijn dit jaar. Dus het maakt me ook allemaal niet zo heel veel uit.

Overigens heb ik gisteren ook Vantage Point in de bios gezien, een actiethriller met een megacast, met o.a. Sigourney Weaver, Dennis Quaid, Forest Whitaker, Matthew Fox en William Hurt. Van het begin tot het eind op het puntje van mijn stoel gezeten. Geweldige film. Gaat dat zien, etc.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*