Auto weer stuk

Wat een weekend. Vrijdag sneeuwstorm, dus ik kon niet weg. Zaterdag toch naar Toronto. Net op tijd daar, naar U2 3D-film (erg goed), eten in een grill restaurant (erg goed) en… naar Sick Of It All (HEEL erg goed).

Vanmorgen weer terug met de auto. Geen problemen, zo leek het. Tot ik thuis kwam. Ik zet de motor uit… maar de remlichten bleven aan. Rem paar keer ingetrapt, handrem idem. Geen verschil. Batterij liep ondertussen natuurlijk langzaam leeg. Dus naar een tankstation, want garages zijn dicht op zondag. Tankstation kon niet helpen, maar verwees naar een ander station. Onderweg daarnaartoe werd ik aangehouden door de politie. Ik zou door rood zijn gereden. Ik was me van geen kwaad bewust. Ze vroeg naar mijn rijbewijs. Ik gaf mijn NL rijbewijs, maar omdat ik de auto al 3,5 maand had, bleek die niet meer geldig te zijn en ik moest een Quebeckois rijbewijs hebben. Ook had ik mijn verzekeringspapieren niet bij me, dus moest de auto in beslag worden genomen. Oh ja, EN ze zei dat mijn remlichten voortdurend branden, en dat ik daar ook een boete voor zou krijgen.

***lichte paniek ***

Ik legde alles uit en kreeg uiteindelijk ‘slechts’ een boete van 151 dollar. Omdat ik ‘student’ was, hoefde ik ineens toch geen Quebeckois rijbewijs te hebben. Door naar het andere tankstation. De pompbediende wilde wel helpen, maar hij was de enige die er werkte. En het was er d-r-u-k. In de vrieskou (en ik had alleen een t-shirt aan omdat ik dacht dat ik maar ‘even’ onderweg zou zijn), wachtte ik in totaal bijna vier uur. Elk half uur kon hij snel even 30 seconden naar de auto kijken. We haalden alle fuses eruit, wat niet hielp. Ondertussen liep de batterij verder leeg. Tot hij niet meer startte… Een taxi boostte de auto, wat niet werkte. Maar hij wilde wel 20 dollar. Uit ellende met een taxi naar huis. 10 dollar. Jon gevraagd om met zijn auto te komen. Weer geboost, wat werkte. Viel nog drie keer uit, maar uiteindelijk naar huis gereden. 181 dollar verder is de auto dus nog steeds stuk. En ik zou er morgen mee naar New York rijden, inclusief 4 betalende passagiers heen, en 2 terug. Dat gebeurt nu dus niet, wat me 330 dollar kost. Plus ik moet een busticket kopen nu (wat gelukkig kon): 130 dollar. Totaal dus al 640 dollar kosten. En daar komt dan straks ook nog de reparatie bij… Ik gok dat er iets mis met de remmen, maar wat…. het zal in ieder geval iets zijn wat wel weer 200 a 300 dollar kost, want zoveel weet ik ondertussen wel van die *()(*#$*)(#$ auto. Kortom: nadat ik inmiddels duizenden dollars aan reparatiekosten heb betaald, plus 250 dollar vorige week voor een nieuwe batterij, komt er dus nu in feite nog eens 1000 dollar bij. Ik ben ZO blij.

En dan te bedenken dat ik deze auto heb gekocht omdat het GOEDKOOP zou zijn om er een roadtrip mee te maken, in plaats van een auto huren. Het kost me een fortuin. 🙁

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*