Autopech deel 8459459.

Vandaag reden we van Regina naar Calgary. Bijna 800 kilometer. Het ging prima, zoals het de laatste dagen sowieso prima ging met de auto. Totdat we in Calgary waren, de weg vroegen, de auto weer startten en ineens het ABS lampje aanbleef. Daarna liep de batterij langzaam leeg en het olielampje ging aan. Op 5 kilometer voor Joaquin’s huis (waar we vandaag zouden blijven) stopte er een CAA-auto voor me. Zeg maar de Canadese wegenwacht. Ik stopte snel achter hem en liep naar de chauffeur om hulp te vragen. Maar meneer weigerde te helpen. Ik moest dan eerst naar het officiele hulpnummer bellen en wachten tot hij een melding daarvan zou krijgen. Hoe belachelijk wil je het hebben. Hij reed weer weg en ik liep gefrustreerd terug naar de auto. Ik had de motor expres laten draaien, zodat we in ieder geval verder konden rijden. Niet dus, want de batterij was inmiddels helemaal leeggelopen. En daar stonden we dan. Voor de derde keer in een week.

Aan de overkant van de straat was een garage, die om 18:00 uur al dicht was gegaan. Uiteraard was het ondertussen al 19:00 uur, maar gelukkig was er nog iemand aanwezig. Hij sleepte de auto naar de garage, waar hij prompt 50 dollar voor rekende (dat Shelby Automotive op de achtergrond is de garage)!!! en liet ons weten dat de alternator waarschijnlijk stuk was. Vervanging kost $350. IK WORD ECHT GEK VAN DIE )(#*$)#$ AUTO!!!

Nog even hoe het dus de afgelopen week ging:
10 dagen geleden: check up van de auto, als voorzorgsmaatregel voor de rit. Alles was ok. Rekening: $100
9 dagen geleden: eerste dag van roadtrip. Na 279km ontploft koeling en thermostaat is stuk. Rekening: $105
7 dagen geleden: derde dag van roadtrip. Starter gaat stuk. Rekening: $257
Vandaag: negende dag van roadtrip. Alternator stuk. Rekening: $400

Totale kosten: $863 dollar in 9 dagen. Los van het feit dat de benzine ook 35% duurder blijkt te zijn dan ik vooraf had ingeschat.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*