Autopech.

Even kort. We zijn drie dagen geleden uit Montreal vertrokken. Al na 279 kilometer ging het mis. Ineens kwam er een enorme lading rook de auto in, het olielampje ging aan en ik trapte op de rem. De koelvloeistof ontplofte zo ongeveer, binnen twee seconden lag er een plas van ongeveer een liter onder de auto. Lichte paniek.

De Canadese Mark stopte al snel achter ons, om te kijken of hij kon helpen (Canadezen zijn zo koel). Hij gokte dat de thermostaat stuk was. Samen met mijn reisgenoot Aaron ging hij water halen om de radiator te koelen/bij te vullen. Nadat we dat gedaan hadden, reden we voorzichtig naar een garage. Elke paar honderd meter moesten we stoppen om de motor te laten koelen. De rekening voor een nieuwe thermostaat was 102 dollar. Maar we konden weer verder.

Vandaag was dag drie. Van Sault Ste Marie reden we naar Thunder Bay. Onderweg een moose gezien. Leuk. Maar toen ging de auto weer stuk. Dit keer na het tanken. De auto wilde ineens niet meer starten. Toevallig was er een kleine garage voor de deur. Met een pook sloegen ze tegen de starter aan, waarna de motor weer startte. De laatste 300 kilometer naar Thunder Bay durfden we de motor niet meer uit te zetten. Bij de garage aangekomen deden we dat eindelijk. Er was ons verteld dat de starter waarschijnlijk stuk was en vervangen moet worden (300 dollar!). Maar natuurlijk startte de motor gewoon weer! Dat schijnt echter wel vaker te gebeuren, dat hij het nog een tijdje doet, maar daarna gaat ie ook echt helemaal dood. Dus we moesten de auto toch bij de garage achterlaten.

We zitten nu bij onze derde host. Alle drie de hosts tot nu toe zijn geweldig geweest. We konden ook overal mee-eten tijdens diners en ontbijten. Dus dat is super. Net als het landschap. Maar die auto, die auto!!!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*