Barack Obama, Hillary Clinton, Bill Clinton, Michelle Obama, Howard Dean, Sarah Palin, John McCain… iedereen is in Pennsylvania…

Pennsylvania staat volop in de schijnwerpers. Zonder Virginia en Pennsylvania is het onmogelijk voor McCain om nog te winnen. Dus iedereen is hier, en alles gebeurt hier. Niet alleen het nep-overval incident waarbij een 20-jarige vrouw loog dat ze een B in haar wang gekerft had gekregen omdat ze een McCain sticker op haar auto had was groot in het nieuws, maar ook de uitspraken over het ‘racistische west-Pennsylvania van John Murtha.

Vanwege het grote belang van Pennsylvania ben ik door het landelijk hoofdkwartier naar deze staat gestuurd. Maar ik ben niet de enige die richting Pittsburgh (de tweede stad van Pennsylvania) moest. Ook alle kandidaten komen hier, plus surrogaten. En met ‘hier’ doel ik dus niet op Pennsylvania in het algemeen, maar op Pittsburgh zelf, de stad waar ik nu dus al tien dagen zit.

In die afgelopen tien dagen is McCain (woensdag) in Pittsburgh geweest, Sarah Palin eveneens (donderdag), net als Michelle Obama (vorige week woensdag) en Hillary Clinton (vrijdag). Morgen komt Howard Dean, woensdag Bill Clinton. En vandaag… was Barack in de stad. Veel meer daarover later, heb hem voor de tweede en derde keer kunnen ontmoeten (‘Hey Holland!’). Nu echter geen tijd om uitgebreid te schrijven. Hieronder alvast een foto van het begin van de rally, toen hij een Pittsburgh Steelers shirt met zijn naam kreeg. Erg leuk.

This entry was posted in Uncategorized, Verenigde Staten. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*