Bijna naar Canada

Groeten uit Tiberias, waar we momenteel zitten. U weet wel, in Tiberias hield Jezus ooit een redevoering in het huidige Mount Beautitude. Daar zijn we vanmiddag geweest. Ook brak hij er brood en wat vissen en dat leverde genoeg eten op voor 5000 mensen. Als klap op de vuurpijl liep hij er over het water. Aan dat water, namelijk het meer van Tiberias, ofwel de zee van Galilea, ofwel het meer van Kinneret, hebben wij vanavond gezeten. Eerder op de dag voeren we er al over met een speedboot zonder speed. Lopen lukte niet. Maar later meer over Israel. Eerst nog wat nieuws over Canada, waar ik volgende week heen ga.

Gisteren kreeg ik ineens een smsje van Marja dat ik in de Volkskrant stond. Ik had werkelijk geen idee waar ze het over had, maar op de achterkant van de krant bleek het volgende te staan: ‘De in 2005 aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam afgestudeerde bestuurskundige Kirsten Verdel (29) is de eerste Nederlander die een Sauve Scholarship krijgt van de McGill universiteit in het Canadese Montreal. De beurs is 50 duizend euro waard en wordt hooguit 14 maal per jaar uitgekeerd aan jonge mensen met high leadership potential.’

Geen idee hoe ze daaraan kwamen, tot ik vandaag ook op de websites van de Intermediair werd gewezen. Daar staat het volgende verhaal:


Alumnus Bestuurskunde eerste Nederlandse met prestigieuze Sauve Scholarship

www.sauvescholars.org.


Ondertussen is er ook een interview over mijn Canada-avontuur verschenen in het Leidsch Dagblad, maar daar heb ik de tekst nog niet van gezien. Het Witte Weekblad komt ook nog met een verhaal en ik mag wellicht voor het Financieele Dagblad een en ander schrijven vanuit Noord-Amerika. Zelfs hier in Israel komt Canada nu dus heel erg dichtbij. Wat een land dit trouwens, maar daarover heel wat later meer. Morgen naar Jeruzalem!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*