Bijna……

Er wordt impliciet geklaagd dat ik mijn weblog moet updaten. ‘Nou heb ik wel lang genoeg tegen die Bush foto aangekeken’, meldt djazz. Maar ik heb helemaal geen tijd om mijn weblog te updaten! Ja, ik weet het, nu vallen er minstens vijf mensen van hun stoel van verbazing en nog pakweg tien mensen kunnen nu hun mond weer sluiten die zij van verbijstering open hadden staan). Maar echt, serieus… ik heb het druk!

De afgelopen paar weken waren nogal hectisch. Laten we bijvoorbeeld bij 7 oktober beginnen. Vroeg opgestaan, interview met Sander de Iongh van het OBR, bezoekje aan BuZa gebracht, daarna XS-werk en ‘s avonds een 3,5 uur durende PvdA-vergadering. 8 oktober dan: de hele dag weer gewerkt bij XS, daarna ‘s avonds het Grote XS4ALL feest. De dag erna met een behoorlijk grote kater de halve stad rondgewandeld tijdens een PvdA-standswandeling en ‘s avonds naar een redelijk bizar feestje in Zeewolde. Zondag natuurlijk hartstikke brak, maar ik moest wel een opdracht voor bestuursrecht maken en naar -wederom- een PvdA-vergadering die mijn hele zondag opslokte. 11 oktober dan: wederom de hele dag XS4ALL en ‘s avonds van 19-22 uur college. 12 oktober: interview met Tjeenk Willink, XS4ALL en ‘s avonds met Willem-Jan naar Lebbis. 13 oktober twee colleges half gevolgd, weer XS en daarna lang in de file gestaan om pas laat bij Chester aan te komen waar ik die avond zou blijven slapen, omdat we de volgende ochtend al om 05.00 uur op moesten staan om naar Bad Bentheim te rijden. Want van 14 t/m 17 oktober zat ik in Berlijn. Erg leuk, maar om nu te zeggen dat ik daar een beetje uitgerust van terug gekomen ben, nou nee. 🙂

Als u goed geteld heeft, ziet u tot nu toe nul vrije avonden. 🙂

18 oktober dan. Weer de hele dag XS en ‘s avonds college criminologie. Op de een of andere manier overleef ik dat, na drie bijna slapeloze nachten. 19 oktober mag ik met Walter naar het CBP voor een interview met Kohnstamm. En dan weer XS. Altijd weer XS. Haha. 20 oktober het zoveelste interview, dit keer bij Ed van Thijn. En weer XS, tot laat om mijn uren in te halen. 21 oktober spant de kroon. Ik moet 1001 dingen doen en de dag gaat in een grote adrenalinestoot voorbij. Minstens zes dingen van mijn to do lijstje krijg ik niet af. Tot 3 uur ‘s nachts nog aan sheets gewerkt voor een presentatie. Daarna val ik letterlijk om van de slaap. Maar dat duurt niet lang, want de volgende dag moet ik alweer vroeg op pad, interview nummer 3483843. En weer XS. 23 oktober dan eindelijk een dag waarop ik zogenaamd rust heb. Maar dan ligt het huishouden dus al weken op me te wachten. Daar ben ik het grootste deel van de dag mee bezig om uiteindelijk tot de ontdekking te komen dat de supermarkten al dicht zijn en dat ik dus niet eens eten in huis heb. En dat ik alle dingen die ik ook nog moest doen niet gedaan heb. Ik vertoon uitstelgedrag.

Maar dat wreekt zich op 24 oktober direct weer. Maar liefst vier grote opdrachten voor bestuursrecht en strafrecht&criminologie vloeien uit mijn pen. Nu ja, ik gebruik natuurlijk geen pen, ik tik dat soort dingen netjes in op mijn laptop. Ook goed. Maar de conclusie blijft hetzelfde: weer een dag weg aan werk. 25 oktober dan, weer XS4ALL en daarna weer een interview. Maar wel mijn laatste voorlopig. En vandaag moest ik naar Binnenlandse Zaken met Walter en Job om verslag te doen van onze bevindingen tot nu toe in ons onderzoek naar de grote hervormingen van de rijksoverheid van de afgelopen decennia, moest ik ook weer voor XS aan de slag, en nu ben ik bezig aan het een-na-grootste uitstel project so far: het drie pagina tellende artikel voor het Erasmus Magazine dat morgen echt af moet zijn.

Waarom morgen terwijl de deadline 29 oktober is? Omdat ik morgen overdag gewoon weer bij XS zit en ‘s avonds mijn spullen moet pakken, want… donderdag begin ik aan het Allergrootste Uitstel Project van dit jaar: het afschrijven van mijn scriptie. Ik vertrek donderdag voor tien dagen naar Frankrijk, naar mijn grote held en oud-mentor Jan van der Westen om daar -weg van al deze drukte- de laatste drie a vier (ik weet het niet eens meer, zo lang heb ik al niet meer naar scriptie.doc gekeken!) hoofdstukken van mijn scriptie te schrijven. Zover ik kan zien is dit de enige en laatste periode dit jaar dat ik daar tijd voor vrij kan maken. Na die tien dagen gaat mijn leven zoals ik dat net geschetst heb gewoon weer verder, tot ik 30 december dan eindelijk naar Canada vertrek voor mijn 4,5 maand studie aldaar.

Ik zit nu dus al weken toe te werken naar Frankrijk. En ik heb maar een fractie van de dingen genoemd waar ik me de afgelopen weken mee bezig heb gehouden. En nu zit ik dus al een half uur mijn tijd volstrekt te verdoen met dit verhaal. Dat artikel voor het EM komt zo nooit af! Zucht…

Wie trekt er even een zinvolle conclusie?

 

p.s. Pim gaat gewoon 22 december afstuderen! Stoerrrrrrrr!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*