Bill Richardson Secretary of Commerce!

Ik ben dan wel terug in Nederland, maar ik volg het nieuws over Obama’s kabinetssamenstelling natuurlijk op de voet. In mijn mailbox komen nog steeds elke dag de mails van de transition-ploeg binnen, met verzoeken voor het vetten van kandidaten. Het kabinet begint goed vorm te krijgen nu en ik vind het een meesterlijke zet van Obama om Hlilary binnen te halen. Tot nu toe maakt hij al zijn beloften waar, dus ook die dat hij met iedereen samen kan en wil werken.

Nog leuker vond ik het dat hij nu Bill Richardson, de gouverneur van New Mexico, heeft gevraagd om Secretary of Commerce te worden. Oorspronkelijk was Richardson mijn favoriete kandidaat voor het presidentschap, maar hij moest al na de eerste ronde opgeven omdat alle aandacht in de media uitging naar Obama en Hillary. Zo gaan die dingen soms. Maar hij doet nu dus wel mee..

Ik zit nu alleen nog te wachten wat er met RFK Jr gaat gebeuren. Hij wordt niet alleen getipt als het nieuwe hoofd voor EPA (Environmental Protection Agency) -zeg maar het ministerie van milieu, maar ook als mogelijke opvolger van Hillary in de senaat van New York. Dat zou heel speciaal zijn, want zijn vader had die senatorspost toen hij in 1968 werd vermoord.

We’ll see…

This entry was posted in Uncategorized, Verenigde Staten. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*