Bla

www.xs4all.nl/~locuta/canada.htm. En er was een door Enrico georganiseerde meeting over Toronto, waar we komend weekend heengaan. Oorspronkelijk zouden we met vijf personen gaan, maar inmiddels zijn we al met dertig (!) man, dus dat vereiste ineens enige coordinatie. Gedoe, gedoe. Na die meeting had ik dan eindelijk echt moeten beginnen aan mijn paper, maar ik was te suf en te vermoeid om meer te doen dan naar de televisie te staren, waar Transformers -The movie bezig was. Optimus Prime gaat daarin gewoon dood!!

En ik heb de hele dag dus binnen gezeten, terwijl het vandaag echt verschrikkelijk mooi weer was buiten. Strakblauwe lucht, geen zuchtje wind en veel, heel veel zon. Er ligt overal nog steeds sneeuw, maar het smelt nu zo hard dat er op sommige plaatsen al gras tevoorschijn komt. De lente is echt in aantocht.

Mijn agenda is ondertussen zo hard vol aan het stromen, dat ik voor het eerst sinds december weer een agenda bij ben gaan houden. De lijst todo dingen wordt gewoonweg te lang. Veel leuke dingen, dat wel, maar toch. Ik voel mijn hoofd langzaam weer vollopen.

Dat merkte ik ook eerder deze week, toen ik bijsprong bij XS4ALL omdat er een achterstand was ontstaan in het werk. Ik voelde binnen enkele dagen weer de verlammende vermoeidheid toestaan waar ik de afgelopen vijf jaar mee geleefd heb, door tegelijkertijd te werken en te studeren. Ik was me er niet eens van bewust dat ik me hier in Canada zo anders voel nu ik de druk van het werk niet heb en alleen maar moet studeren. Maar het leverde dus accute kop- en schouderpijn op en een heel dof en duf vermoeid gevoel, dat al snel oversloeg in een soort lusteloosheid voor alles wat ik aan het doen was. Aan papers en dergelijke kwam ik binnen twee dagen al niet meer toe. Niet omdat ik geen tijd had, maar omdat het gewoon niet wilde. Ik begrijp ineens eigenlijk helemaal niet meer hoe ik in godsnaam de afgelopen vier jaar mijn studie heb kunnen doen naast mijn werk.

Maar goed, in principe is de achterstand bij XS4ALL weer weg nu, dus ik hoef me daar niet meer op te concentreren, maar ik ben nog niet helemaal bij. Ik hoop dat dat snel komt, want ik moet nog steeds twee papers schrijven, een take home tentamen, twee echte tentamens maken en twee boeken lezen (totaal 800 blz). dat gaat me nog wel wat tijd kosten en die tijd lijkt hier steeds sneller te verstrijken. Over minder dan twee maanden ben ik alweer in Nederland…!

Ik laat u vandaag achter met nog wat foto’s, genomen tijdens St. Patricks afgelopen donderdag in de keuken van Ardaan’s kamer (daar kunnen makkelijk 30 mensen in) en een filmpje dat ik daar geschoten heb. Klik hier om dat filmpje te bekijken.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*