BNR, Canada, Don Quichot, PvdA, PRI World Congress

Nou, daar zijn we weer. Met van alles en nog wat, en dan ook nog eens in random order.

Om lukraak ergens te beginnen: ik zit morgen weer eens bij BNR in de uitzending. De onderwerpen zijn dit keer: ‘Moslims willen Nederland verlaten wegens Wilders’, ‘Ongezonde levensstijl Nederlanders’, ‘Piraterij Golf van Aden’, ‘Heruitgave Mein Kampf’ en nog een actueel onderwerp dat morgen zelf pas bekend wordt. De uitzending begint om 11:30 uur en duurt ongeveer 45 minuten. De andere gasten zijn Aalt Dijkhuijzen (bestuursvoorzitter Universiteit Wageningen) en Harry Starren (directeur van De Baak).

Overmorgen mag ik mij melden bij de Canadese Ambassade, waar ik uitgenodigd ben om Canada Day mee te vieren. Leuk! En dit weekend is het eindelijk tijd voor Don Quichot, waar we met zes man heen gaan. Veel zin in. Nu maar hopen op mooi weer…

Verder was ik dit weekend bij de politieke ledenraad van de PvdA, waar de partij het schijnbaar nodig vond om publiekelijk de eigen campagne af te gaan kraken en vervolgens nog eens zout in de wonden te wrijven door uitgebreid te discussieren over de AOW. Again. En nog steeds is de partij er nog niet uit: wel of geen verhoging van de AOW-gerechtigde leeftijd? De meningen zijn verdeeld. Ik voorspel maar 1 ding voor het najaar, en dat is nog meer electorale ellende voor de PvdA. Er moet echt gekozen worden: of voor, of tegen. Dat eindeloze uitstellen van De Definitieve Mening, dat is nu juist een van de dingen waar de PvdA telkens op afgerekend wordt!

Nog verder terug in de tijd: afgelopen vrijdag sprak ik op het PRI World Congress, ter ere van 50 jaar ‘road safety’. Een erg boeiend congres over het wereldwijd verbeteren van veiligheid in het verkeer. Heb er veel geleerd over verkeerde inschattingen (de trein komt sneller dichterbij dan je hersenen denken te registreren), foute aannames (dat je denkt langzamer te rijden als het mist) en wat het betekent als je je op 1 ding concentreert (zie het filmpje hieronder).

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*