Canada… Skiën, wandelen, mountainbiken, bungeejumpen… en V-E Day

De Canadese veteranen zijn boos. Boos op de federale overheid in Ottawa. En terecht, want oppositieleider Harper en minister-president Paul Martin zijn de laatste tijd voortdurend met elkaar aan het ruziën over allerlei relatief kleine schandalen, als je kijkt naar wat er in de wereld allemaal echt Heel Erg Mis is. Harper zoekt eigenlijk alleen maar elke mogelijke aanleiding om Martin weg te krijgen, zodat de Conservative Party van Harper aan de macht kan komen. Maar de meeste Canadezen hebben eigenlijk zoiets van: ‘Martin is een goeie gast, en die Harper mogen we niet zo,’ dus op het moment dat Harper de boel echt laat knallen, dan is ie weg. En dat snapt ie zelf ook wel waarschijnlijk.

Maar ondertussen is er dus voortdurend gedoe, en de veteranen zijn nu boos geworden op de strijdende politici, omdat ze vinden dat het zeker nu, rond V-E Day, van geen enkel respect getuigt jegens de oud-strijders van de Tweede Wereldoorlog. En gelijk hebben ze. Dus hebben de politici de strijdbijl nu tijdelijk begraven. Ondertussen wijzen ze echter wel weer naar de andere partij om te zeggen dat ZIJ geen respect hebben voor de veteranen, etc… Hopeloos dus.

Other than that… ik ben inmiddels in Whistler aangekomen, waar het zes graden is. Maar het voelt aan alsof het 35 graden is, de zon schijnt ongemeen fel. Er wordt hier zelfs nog geskied, echt ongelooflijk. Ons hostel is meer een 5-sterren villa, met hot tub en stoelen waarin je met vijf man weg kunt zakken.

Morgen bungeejumpen en mountainbiken. Wat een land, wat een land….

This entry was posted in Reizen, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*