Conspiracy Theory over Pinkpop?

Tja, Pinkpop. Ik houd er toch wel een heuse conspiracy theorie op na. Ik vind het bijzonder ongeloofwaardig dat er dit jaar geen grote namen beschikbaar zouden zijn. Dat is ook niet consequent met de redeneerlijn die Smeets de afgelopen weken volgde. Eerst riep hij tegen de VPRO dat hij niet voor de grote namen ging, omdat het hem niet om het geld ging. Daarmee gaf hij o.a. af op Werchter, wat kennelijk wel commercieel is (ik ga hier maar even niet verder op in, want dan ga ik me te boos maken). Vervolgens roept hij dat de grote namen nu eenmaal niet beschikbaar waren (Volkskrant vanmorgen "ik wilde eigenlijk 3 Doors Down, Incubus, etc"). Ja wat wil je nu? Wel of geen grote namen? Wel of niet uitverkocht?
 
Maar dat is het punt niet. Het punt is wel dat Jan Smeets natuurlijk allang niet meer degene is die de lakens uitdeelt. Mojo owns pinkpop. Simpel. Ik ken Nederlandse bands die er gespeeld hebben die blij mochten zijn dat ze een onkostenvergoeding kregen. "Je staat toch op Pinkpop? Niet zeiken dan." Het grote geld ging natuurlijk de zakken van Mojo in en naar een aantal grotere buitenlande acts die wel tienduizenden of zelfs honderdduizenden euro’s wegsleepten. Ik dwaal weer af echter. Mojo dus. Mojo weet dondersgoed welke bands wel/niet veel publiek naar Pinkpop halen. En ze hadden het heus wel uitverkocht kunnen krijgen door de juiste bands neer te zetten. Maar dat hebben ze niet gedaan. En dan vraag ik me dus af: goh, welk spelletje wordt daar gespeeld? Waarom willen ze niet dat het uitverkocht is? Zou het iets te maken hebben met het feit dat ze van Jan Smeets afwillen, die nog steeds grootaandeelhouder is?
 
Eerst wapperde ik die vraag een beetje weg. Totdat er op teletekst ineens het bericht stond dat Jan Smeets nu toch echt wil gaan stoppen en in gesprek is met vijf overnamekandidaten, waaronder ClearChannel…. Argh god nee… ClearChannel… fout Amerikaans bedrijf dat Mojo heeft overgenomen en dat aan het werken is aan een complete monopoliepositie. Zowel qua artiesten als qua prijsstelling (mensen die bij kleine of middelgrote zalen werken herkennen het vast wel als ik zeg dat je soms een bekende band alleen maar MAG boeken als je ook 1, 2 of meer andere Mojo-artiesten boekt op andere data of als voorprogramma).
 
Ik dwaal weer af. Waar was ik? Oh ja, overnamekandidaten. Tsja, als Pinkpop dit jaar slecht draait, liefst met verlies, dan worden die aandelen van meneer Smeets natuurlijk ook een stuk minder waard….
 
U begrijpt waar ik heen wil?
Ik hoop dat ik nu te zwartgallig ben, te negatief. Dat ik meer vertrouwen moet hebben in de mensheid en in Mojo in het bijzonder. Maar eerlijk gezegd moet ik daar nu heel hard om lachen. Ik denk echt dat er een vuil spelletje wordt gespeeld…
This entry was posted in Muziek, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*