Couchsurfing is geweldig!

Vorige week las ik een artikel over Couchsurfing in het gratis Rotterdamse blaadje NL10. Ik had er nog nooit van gehoord. Simpel gezegd houdt couchsurfing in dat mensen van over de hele wereld zich aan kunnen melden op die site om een bank (of bed) beschikbaar te stellen voor reizigers. Toen ik het las dacht ik: ‘Het zoveelste initiatief om een online netwerk op te zetten a la Hyves, Facebook en Myspace, dat vast wel een paar honderd leden heeft’. Maar wat zat ik er naast!!

Nieuwsgierig keek ik op de website, waar ik tot mijn grote verbazing een zeer uitgekiend en uitgebreid systeem aantrof, waarmee op een verpletterend heldere en gebruiksvriendelijke manier gezocht kon worden naar slaapplaatsen. Het eerste het beste land dat ik aanklikte om te kijken of er daar wellicht ook een paar bedden waren, bleek 1500 aanbieders, oftewel hosters, te herbergen. Wauw.

Maar het werd nog leuker. Want wat blijkt? Het hoofdkantoor van CS zit in… Rotterdam! En op elke dinsdagavond is er een meeting voor hosters en cs’ers die toevallig in de buurt zijn. Dinsdag ging ik er voor de lol maar eens heen. Verspreid over de avond waren er totaal zo’n 20 mensen, die allemaal even aardig waren. CS’ers zijn echt een bepaald type mensen. Niet iedereen durft wildvreemden thuis te ontvangen, de mensen die dat wel durven zijn doorgaans open minded, travelminded en dus… aardig. Het werd meteen erg laat, pas om 3 uur was ik thuis. En gisteravond stond ik samen met CS’er Anique op skates om mee te doen aan de Wednesday Night Skate.

Ik schaam me echt dat ik als doorgewinterd internetter niet eerder van CS gehoord heb, maar nu ik het weet ga ik het ook volop gebruiken. Het is zo anders dan Hyves en dergelijke. Want zeg nu zelf, dat soort netwerken zijn ook alleen maar bedoeld om te laten zien hoeveel vrienden je wel niet hebt, en om mensen toe te voegen die je in geen tien jaar gezien hebt en die je daarna ook nooit meer mailt. CS is anders.

En nog de tip van de dag voor mensen die dat niet weten: Stel je wilt een jaar lang de wereld over reizen, dan kost je dat voor reiskosten, eten, verblijf en uitstapjes ten minste 15.000 euro. Maar als je over de hele wereld couchsurft, wat steeds meer mensen doen, dan scheelt dat je zo 7.000 EUR. Voor 8.000 EUR kun je een jaar lang op vakantie. Dat je het even weet. 🙂

Hieronder nog een leuke CS feature; je kunt aangeven naar welke landen je allemaal bent geweest. Still many places to go. 🙂

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*