Dag 12: De perfecte dag!

Vandaag was echt perfect. En de dag is nog niet eens voorbij. Heerlijk uitgeslapen en daarna om 12.00 uur naar het kanaal om te schaatsen. Het was vandaag werkelijk ongelooflijk mooi weer, rond de 0 graden, strakblauwe lucht en veel zon. Ik heb zelfs een tijdje alleen in mijn t-shirt geschaatst! Bij het eindpunt van het kanaal is Parliament Hill. Ik was daar op mijn tweede dag in Canada al geweest, maar toen kon je niet naar binnen. Nu kon dat wel, dus ik en Melanie (Australië) besloten om er heen te gaan. Het was nog gratis ook, inclusief rondleiding, dus de dag bleef perfect. Het gebouw is ontzettend mooi, de rondleiding was erg interessant, en het leukste is eigenlijk nog dat het parlementaire systeem bijna identiek aan dat van ons lijkt te zijn. Het grootste verschil is dat de Eerste Kamer (senate) in Canada niet gekozen wordt, maar wordt benoemd door de gouverneur. Maar er zijn 308 leden van de House of Commons (Tweede Kamer) en dat is ongeveer één parlementslid per 100.000 inwoners. Bijna hetzelfde als in Nederland. Ook de Senaat komt qua aantal en functie behoorlijk overeen. En ze hebben natuurlijk Queen Elizabeth, Canada is een constitutionele monarchie.

Aan het einde van de rondleiding nog even de ‘Tower of Peace’ in het parlementsgebouw bezocht, met een fantastisch uitzicht over Ottawa, een Canada-sjaal gekocht en daarna schaatsten we weer terug. Het totale traject van vandaag was daarmee ongeveer achttien kilometer. Niet echt ver, maar precies goed voor nu.

Zometeen eten en daarna mijn laatste ‘nieuwe’ vak hier in Canada: International Organizations. Dat duurt officieel van 18.05 – 21.00 uur, maar het zal wel weer korter zijn, net zoals alle andere eerste lessen tot nu toe.

Oh wat was die zon heerlijk, het schaatsen geweldig, het uitzicht prachtig… alles is zo perfect… en schaatsen is zo ontzettend leuk…. Canada is meer dan fantastisch!!!

This entry was posted in Reizen, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*