Dag 4: Een Lada met geblindeerde ramen

Vanmorgen gingen we naar Art-center Winzavod. Een soort museum van moderne kunst, maar dan anders. Best aardig, maar ongeveer de helft van de expositie was al opgeruimd en verdwenen. Of zat achter gesloten deuren omdat het gehele complex wordt verbouwd. Nogal chaotisch. Maar ja, zo is Moskou.

Aansluitend wandelden we naar Gorki Park. Bekend van naam en faam, maar best lomp, log, kaal en lelijk. De ringweg die er 24 uur per dag dwars doorheen raast helpt ook niet echt mee om het idee te krijgen dat je in een gezellig park loopt. Het was dan ook bijna uitgestorven. Het beeldenpark was ook niet veel soeps, alleen het grote standbeeld van Peter de Grote zag er wel enigszins overdonderend uit. Maar dat dan weer zodanig, dat de omgeving er eigenlijk niet bij paste. Of andersom.

Vele kilometers wandelen verder (we hebben echt ongelooflijk veel gelopen de laatste dagen) eindigden we bij de Chaikovsky Concert Hall. Daar gingen we ‘s avonds naar een concert met de titel ‘Quatro Guitar Virtuoso’. Een klassiek orkest met vier verschillende gitaarspelers die in elk ongeveer een half uur de show probeerden te stelen. Best goed. En daarna weer naar het hostel. Licht verbrand, daardoor moe, maar voldaan. Morgen alleen nog naar het mausoleum van Lenin (als ik op tijd op weet te staan) en verder even lekker helemaal niks doen. Nu ja, googlen naar een baantje voor mei-aug. 🙂

En oh ja. We zagen net een Lada met geblindeerde ramen. Ja je leest het goed. Een LADA, met geblindeerde ramen.


Niet eens onderdeel van de tentoonstelling, maar wel een soort van…cru…

This entry was posted in Reizen, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*