Dag 5: Van Moskou naar Beijing… de Transmongolie Express!

Alrighty then. Vanmorgen nog even naar het mausoleum van Lenin geweest. Nu ja, ‘van’ Lenin… Het mausoleum waar Lenin in ligt bedoel ik natuurlijk. We waren pas om half 1 op het Rode Plein en je kunt het mausoleum slechts bezoeken tot 1 uur. De enige manier om nog binnen te komen was door een dure gids te nemen (13,50 eur), die voorrang krijgt bij de checkpoints. Zo gezegd, zo gedaan. We waren de laatsten die nog naar binnen mochten (tip van de dag is dus: mocht je ooit naar het mausoleum willen gaan, zorg dan dat je er ten minste een uur voor sluitingstijd bent, anders kun je het wel vergeten).

We wandelden langzaam naar het mausoleum, terwijl we onderweg getrakteerd werden op wat feitjes. Dat de naam van het Rode Plein niks met rood te maken heeft, maar ‘mooi’ betekent in het Russisch. Dat Lenin in 1924 is overleden en dat Gagarin achter het mausoleum begraven ligt. Vandaag was toevalligerwijs ook nog zijn sterfdag, dus er lagen diverse bloemstukken bij zijn steen. Lenin zelf lag er erg gebalsemd bij. Maar dat was dan ook het hele idee van het mausoleum. Toch raar om iemand zo opgebaard te zien liggen.

Verder niet zoveel gedaan vandaag. Oh ja, de was… zit nog in de droger… argh… Oke, tijd om verder te gaan met spullen pakken. Tot over zes dagen. 2 april komen we in Beijing aan. En dan is er weer internet. 🙂

This entry was posted in Reizen, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*