Dag 8: moe!

Vandaag mijn derde college, te weten het vak Media in a global context. Wederom een kleine groep, ongeveer vijftien mensen. En weer geen tentamen, maar alleen een paper, presenties en discussiegroepen. Het boek voor dit vak moest ik op Bank Street ophalen, een kilometerslange weg waar ongeveer elk soort winkel te vinden is. Het college duurder wederom slechts een klein half uurtje en daarna had ik dus alle tijd om allerlei kleine dingetjes te regelen.

‘s Middags was er een kennismakingsbijeenkomst voor internationale studenten, waar ongeveer 30 mensen op af waren gekomen. Daar ontmoette ik teveel mensen om hun namen fatsoenlijk te kunnen onthouden. Er waren mensen uit Saudie-Arabië, Frankrijk, Australië, Zimbabwe (!), Turkije, Slowakije, enz. Met Lauren en Chelsea uit Australië at ik ‘s avonds en Sophie uit Slowakije bleek in Bratislava in dezelfde studentenflat te wonen als waar ik in 2002 op vakantie ben geweest. Dan was er nog een Sophie en een Julie, beiden uit Frankrijk. En… een jongen uit Canada, die dus niets te zoeken had op deze bijeenkomst, maar ‘international stuff’ erg leuk vond en dus altijd naar dit soort dingen kwam. Tja, Canadezen zijn een beeeeetje vreemd soms. Zoals de jongen die ik gistermiddag rond 15.00 uur in pyjama in de food court zag. Of de jongen die met een helm op in de bioscoop zat.

En vandaag dus dat ticket naar New York geboekt. Er zijn wat international students die ook interesse hebben, eens zien hoeveel er daarvan werkelijk meegaan. De meeste hebben maar weinig geld en kunnen hier al nauwelijks rondkomen, dus ik verwacht er niet al teveel van. Morgen is er een uitgebreider programma voor internationale studenten, met allerlei weetjes over Carleton en dergelijke, tussen 09.30-14.30 uur. Daarna met de Franse dames, de Hollanders en waarschijnlijk de Australiërs even ijshockeyschaatsen kopen in de stad en ergens eten, en dan worden we ‘s avonds in de Fergus Inn verwacht, een Ierse pub.

En verder is het nu pas 20.30 uur, maar ik ben doodop. Het is hier om 16.30 al pikdonker en op de een of andere manier kan mijn lichaam daar maar niet aan wennen. Dat denkt: het is bedtijd. Ik ben niet de enige die dat heeft, iedereen die ik erover spreek die niet Canadees is heeft hetzelfde gevoel. Vanavond gebeurt er dan ook weinig. Een aantal mensen gaan kaarten, de meesten houden het bij tv kijken. De uitgaansavonden zijn hier donderdag en zaterdag. Ik kan morgenavond ook mee naar een feest van een vriend van mijn huisgenote, maar ik denk toch dat ik naar de Fergus Inn ga.

En ik weet eindelijk wat Mike’s place is, waar iedereen het de hele tijd over heeft hier. Dat is dus een on-campus bar. En ik maar denken dat het een persoon was. Je hebt hier Oliver’s en Mike’s place. De eerste is voor undergrats, de tweede vooral voor graduates. De mensen van mijn floor gaan allemaal naar Mike’s. Ik ben er nog niet geweest, al wel een paar keer uitgenodigd, maar dat wordt op zijn vroegst zondag dan. Ik ben nu echt te moe. Zo nog wat lezen en dan houdt het wel weer op. Het zal morgen wel laat worden. 🙂

This entry was posted in Reizen, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*