Dag 9: Un poco loco!

Het is zo jammer dat mijn kabeltje voor mijn digicam er nog niet is, want ik heb al een aantal aardig leuke foto’s. Maar ik zal enig geduld moeten uitoefenen. Als ik dat eerder deze week ook gedaan had, dan had ik dat vliegticket naar New York alsnog voor 70 euro minder kunnen hebben, want die goedkopere prijs is vandaag weer beschikbaar. Grrr.

Vandaag was er een introductieprogramma voor internationale (exchange) studenten. Veel mensen die er gisteren waren, waren er vandaag ook, maar ook een behoorlijk aantal nieuwe. Er blijkt nog een Nederlandse student te zijn (zijn naam is me helaas ontschoten) en er lopen twee Belgen rond die ook met enige moeite Nederlands kunnen spreken. Een meisje uit Tanzania wil waarschijnlijk wel mee naar New York, en als dat voor 70 euro minder kan dan wat ik haar vandaag heb verteld dan wordt de kans dat ze meegaat nog groter. Na afloop ging ik met Rene, uit Mexico, naar Play It Again Sports, om tweedehands schaatsen te kopen. Maar de schaatsen in onze maat waren al op, want het was ongelooflijk druk in de winkel, dus uiteindelijk hebben we nieuwe gekocht. Tweedehands schaatsen waren 40 dollar, nieuwe 70, dus dat viel reuze mee. Alles duurde alleen zo lang dat we uiteindelijk vandaag nog niet geschaatst hebben. In de winkel kwamen we nog twee Mexicaanse meisjes tegen en die bleken weer met een Canadees mee te zijn gereden met de auto, dus konden we met hen gratis terug naar de campus.

Nu even relaxen en om 19.00 uur gaan we met die Canadezen en de Belgen wat eten en daarna door naar de Fergus Inn, een Ierse pub op Bank Street waar zover ik het nu weet vrijwel alle nieuwe internationale studenten heengaan vanavond. Er zijn trouwens 150 nieuwe internationale studenten dit jaar en in totaal zijn er ongeveer 2500 buitenlandse studenten die hier studeren. In totaal zijn er ongeveer 17.000 studenten @ Carleton.

En ondertussen probeer ik wanhopig namen te onthouden. Rene en Cintia uit Mexico, Noemie en Thomas uit Belgie, Kwan uit China, Lauren, Lauren en Chelsea uit Australie, Jochen uit Duitsland, Josh, Rosalie, Elizabeht, Karen, Karen, Chris, Alexander, Andrew en Matt uit Canada, Josta uit Zweden, Ernesto uit Panama, Ardaan en Ewout uit Nederland, Simone uit Slowakije, pff… en dan zijn er nog zo’n dertig mensen denk ik waarvan ik de namen allang weer kwijt ben… hopeloos… Maar dat komt allemaal vanzelf wel. Belangrijkste is: er lopen zat leuke mensen rond! Dit worden wel een leuke 4,5 maand, ben ik bang. 🙂

This entry was posted in Reizen, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*