De antwoorden

Onder het motto ‘u vraagt, wij draaien’ liet ik de lezers van dit weblog gisteren vragen stellen, die ik vandaag zou beantwoorden. U heeft mij met veel werk opgezadeld! Hier gaan we…

Remco vraagt: Kom je nog terug?
Met vlucht US 2296 vlieg ik op 16 mei 2005 van Ottawa naar Philadelphia om 16.35 uur. Daar arriveer ik om 18.01 uur. Met vlucht US 42 vlieg ik vervolgens om 20.25 uur van Philadelphia naar Schiphol, alwaar ik 17 mei om 09.55 uur Nederlandse tijd zal arriveren.

Remco vraagt: Is een gok een antwoord?
Ik gok van wel.

Jorg vraagt: Zal je mij skypen?
Maar lieve Jorg, natuurlijk zal ik je skypen! Ik ben zelfs sinds gisteren ook weer skypebaar. xs4locuta is mijn skypenaam.

Krista vraagt: Wel alle leuke verhalen mailen hoor!
Zoals je ziet is dit helemaal geen vraag. Hoewel, je zou het kunnen interpreteren als een zeer indringende vraag, waarvan de belangrijkheid wordt benadrukt door er een uitroepteken achter te plaatsen. In dat geval: ik zal alle leuke verhalen mailen, zover dat in mijn macht ligt (?)

Krista vraagt: Wat wordt jouw zin van het leven in Canada en hoe ga je deze implementeren in Nederland?
Ik moet er nog één uitkiezen op –>dit<– adres. Dit betekent dat het proces van het kiezen nog niet afgesloten is. Er zal eerst een keuze moeten worden gemaakt vooraleer ik over kan gaan naar de volgende fase in het proces, namelijk de implementatie. Ik wilde de fasen nog maar even niet door elkaar gooien, dus de implementatie-strategie zal nog even op zich moeten laten wachten.

Robin vraagt: Awel, zijt ge straks even onverstaanbaar als die poppekes van Zuid Park, Kirstentje?
If so, blame Canada!

Robin vraagt: Verkopen ze eigenlijk wel chocola in Canada?
Ze hebben er zelfs een museum voor!

Robin vraagt: Hoe lang duurt het nog voordat je alle Canadezen overgehaald hebt om in Rotterdam te wonen en lid te worden van de PvdA?
Nou Robin, er wonen bijna 32 miljoen mensen in Canada. Volgens mij past dat allemaal niet zo goed in Rotterdam. Maar ze mogen ook lid worden van de PvdA als ze elders in Nederland wonen. En als we een beetje proppen kunnen er vast wel 32 miljoen mensen bij. Zoals Lebbis zei: ‘Nederland is pas vol als je vijftien mensen vanuit Duitsland de grens over duwt en dat er dan op de pier van Scheveningen vijftien mensen de zee in lazeren.’

Jorg vraagt: Zal dinges ook iets vragen?
Op 28 december 2004 om 01:45 uur ‘s nachts heeft dinges ook een vraag gesteld. 

Remco vraagt: Wanneer is het Ajax stadion gebouwd?
Dat ligt eraan over welk stadion je het hebt. Gaat het over het Veldje (1893-1900), de velden in Amsterdam Noord (1900-1907), het Houten Stadion (1907-1934), de Meer (1934-1996), het Olympisch stadion (1930-1996), of over dat in akoestisch opzicht monsterlijke gedrocht met de naam ‘Arena’? Die laatste werd zo rond 1994-1995 gebouwd schat ik zo, want de openingswedstrijd was op 14 augustus 1996, toen Ajax tegen AC Milan speelde en met 0-3 verloor.

Herman vraagt: Heb je Darktower 7 al gekocht?
Nee, want ik wil nog steeds de Nederlandse versie hebben en die komt pas in 2005 uit. En hij had toch niet meer in mijn koffer gepast, want daar zit ‘In Europa’ van Geert Mak inmiddels al in!

Joris vraagt: Ga je net als Michael Moore ook proberen of je er zomaar alle voordeuren komt binnenstappen?
Ik ben eerlijk gezegd inderdaad wel erg benieuwd of Canadezen nu daadwerkelijk hun deuren open laten staan. Of ten minste: niet op slot doen. Je kunt er dus vanuit gaan dat ik wel een paar voordeuren uit zal proberen ja!

Lilian vraagt: Ben ik echt pas drie jaar oud?
De beantwoording van deze vraag vereist voor de gemiddelde lezer die niet volledig op de hoogte is van mijn familieleven wellicht enige achtergrondinformatie. Lilian is mijn kleine zusje. Geboren op 16 augustus 1984, dus volgens offiële instanties is zij nu twintig jaar oud. Ik feliciteer haar echter elk jaar met het heuglijke feit dat ze eindelijk drie is geworden! Tja, Lilian, wie geloof je nu? De rest van de wereld, of je lieve, lieve, lieve grote zus?

Erwin vraagt: Ga je naar Canada omdat je voor Amerika geen visum kreeg?
Om in Amerika te komen heb je als Nederlander helemaal geen visum nodig, daar Nederland meedoet aan het Visum Waiver Program. Altijd handig om te weten. Maar, ik moet toegeven: als ik daar langer dan 90 dagen had willen blijven, dan had dat wel gemoeten. De keuze was voor mij echter Berlijn of Canada. En daar de informatie op de website van de Freie Universität Berlin nogal tekort schoot, besloot ik om dan maar in zee te gaan met de Canadezen, daar ik alle benodigde informatie wel direct op hun website kon vinden. Kortom: een weloverwogen keuze!

Annoniem vraagt: Is dit ook een vraag?
Ja, en tevens is het een aandachtspunt voor de taalpolitie. Anoniem is met één n.

David vraagt: Heb je er zin in, heb je er zin in, heb je er echt zin in, heb je er helemaal zin in, heb je er zin in, heb je er helemaal zin in, heb je er zin in, heb je er echt helemaal zin in?
Omdat je zo aandringt!

Jessica vraagt: Heb je voldoende financiële hulpbronnen beschikbaar om mij net zoveel te kunnnen bellen als je nu doet?
In principe wel, maar om mijn portemonnee enigszins te ontlasten verwijs ik graag naar de mogelijkheid tot skypen. Skype=hype! En aan hypes doen wij natuurlijk altijd graaaaaaag mee.

Jessica vraagt: Ga je met een unox muts op door de douane?
Ik peins er niet over.

Jessica vraagt: Is het leven daarna zoveel beter?
Na het niet met een unox muts op door de douane heen gaan? Ik weet het wel zeker!

Wouter vraagt: Denk je werkelijk dat je NIET een maand lang zal roken? Zo ja; waarom zou je de verleiding van de peuk kunnen weerstaan??
Ja Wouter, dat denk ik werkelijk. Ik heb nog nooit gerookt, geblowd, pillen op, heroïne gespoten of cocaïne en/of lijm gesnoven. Wel heb ik één keer een plakje spacecake op die niet goed meer was waardoor ik een nacht lang doodziek ben geweest (eens en nooit meer) en de eerste en enige keer dat ik andere alcohol dronk dan bier eindigde ik in een Belgisch ziekenhuis waar mijn maag werd leeggepompt. Alleen mijn aanraking met bier heb ik overleeft, hoewel er helaas voldoende mensen zijn die daar allerlei aan mij gerelateerde vermakelijke verhalen over kunnen vertellen.

En tenslotte vraagt De Illustere Vincent: Welke cd van 2004 heb ik nog niet en móet ik echt hebben volgens jou? En hij maakt ook nog deze kanttekening: Deze zelfde vraag graag beantwoorden, maar dan met ‘boek van 2004’ en ‘film van 2004’. Ik houd van aanraders.
Ik weet niet welke cd’s uit 2004 jij wel of niet al hebt! Ik heb zelf in 2004 maar enkele cd’s gekocht en de meeste daarvan zijn niets voor jou, durf ik wel te stellen. Ik zie jou in ieder geval nog niet uit je dak gaan op Sick of it All. En ‘Around the Sun’ van R.E.M. was maar matig. Maar dat was je vraag natuurlijk niet, welke cd ik heb die jij ook zou moeten hebben. De vraag was welke cd van 2004 je zou moeten h
ebben. En dat kan er eigenlijk maar één zijn: Rare Species van Waltari! Ik ga het niet eens uitleggen, Waltari is briljant. Veel boeken heb ik niet gelezen in 2004, behalve dan studieboeken, maar die raad ik je niet aan. De Darktower serie van Stephen King vind je vast niets, dus dan blijft In Europa (Geert Mak) over. Maar die heb je vast al. De beste film van 2004 is een eitje, maar ik zal even een klein lijstje maken met goede films van 2004 die je eigenlijk allemaal Moet Zien:

1 – Lost in Translation
2 – Der Untergang
3 – Eternal Sunshine of the Spotless Mind
4 – Finding Neverland
5 – The Incredibles
6 – Io Non Ho Paura
7 – Supersize Me
8 – American Splendor
9 – Rabbit Proof Fence
10 – The Day After Tomorrow (te belachelijk, dus weer leuk) / Butterfly Effect (gewoon goed) / 21 grams (idem)

Grootste tegenvallers:

1 – 06/05 (ongelooflijk slechte film)
2 – Fahrenheit 911 (don’t believe the hype)
3 – G.O.R.A. (te kitsch, maar niet kitsch genoeg om leuk te zijn)

Zo, nu blij allemaal?

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*