De laatste werkdag in het weeshuis & de val van het kabinet

hier een filmpje van de regenbui en het zwembadje.

En gisteren was de laatste officiele werkdag in het weeshuis. Toen ik wakker werd en op internet keek of er nog nieuws uit Nederland was, zag ik dat er op dat moment nog vergaderd werd in de Tweede Kamer. Om 05:30 uur? Spoeddebat over de kwestie Verdonk/Ali. Nieuwsgierig begaf ik me naar www.tweedekamer.nl, waar ik nog net de stemming live kon meemaken. Zou dit keer het kabinet wel gaan vallen?

Bij het weeshuis werd ik na een uur geroepen door een van de zusters. Er was telefoon voor me. Het bleek iemand te zijn van de organisatie Mother’s Choice uit Hong Kong, die ik had gemaild met de vraag of zij misschien voor structurele hulp voor het weeshuis kunnen zorgen als wij weg zijn. De mevrouw die ik te spreken kreeg, had precies het goede verhaal. Nadat ik de situatie had uitgelegd begon ze direct over structurele hulp, geld geven, eventuele problemen omdat het weeshuis hier door katholieken wordt gerund die wellicht geen hulp van buitenstaanders aan zouden willen nemen (wat nogal eens voor schijnt te komen in China, maar hier absoluut niet het geval is) en we spraken al snel af dat ze met zuster Mali zelf contact op zou nemen om verder te praten. Ik hoop dat er wat uit komt! Later op de dag kreeg ik ook nog een e-mail van de Amity Foundation, die ook hulp willen bieden. Ondertussen is zeker geworden dat zuster Mali dit weekend met ons meegaat naar Xian om in het weeshuis daar een kijkje te nemen en eventueel kennis en ervaring uit te wisselen, dus ook daar zit mogelijke beweging. Ik duim, ik duim…‘s Middags gaven we een feestje voor de kinderen. De speelzaal was donker gemaakt, we hadden discolampen opgehangen en wat crappy housemuziek opgezet. Uiteraard waren er pannenkoeken. En de kinderen vonden het geweldig. We kregen ze maar met moeite naar bed, zoals je hier kunt zien. En ook al was dit officieel de laatste werkdag, we gaan zondag pas weg, dus ik ga die laatste twee dagen nog gewoon naar het weeshuis om te helpen.

‘s Avonds kroop ik weer achter de computer. Hoe zou het met het kabinet zijn? Wederom kon ik live meekijken en luisteren naar het vervolg van het debat. En langzaam zag ik het kabinet ineen storten. Het politieke spel werd geraffineerd gespeeld: D’66 werd vakkundig in een hoek gedreven. De VVD hield zich angstvallig stil, het CDA haalde het bloed onder de nagels vandaan bij D’66 en de oppositie hoefde de bal alleen maar in te koppen. En zo kwam het dat ik rond 03:00 uur ‘s nachts (Chinese tijd) een stortvloed van smsjes kreeg uit Nederland, van mensen die meldden dat het kabinet definitief gevallen was. De leukste kwam van Marja: ‘Kom terug, campagne :)’


This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*