De vliegticketmafia (2)

En het is me gelukt! Zojuist een ticket geboekt voor 512,16 euro (retour Amsterdam – Ottawa). Exact diezelfde vlucht was de hele dag 1285 euro. Hoezo vaag? Ik heb nu natuurlijk alleen wel wat gegevens verkeerd ingevuld in de zenuwen om het ticket snel te reserveren, dus daar mag ik morgenochtend weer fijn achteraan bellen. Ach, het houdt me van de straat he? 30 december vertrek ik richting Philadelphia, waar ik zeven uur mag rondhuppelen (leuk) voordat ik door kan naar Ottawa. Oud en Nieuw vier ik in een jeugdhostel… En 17 mei 2005 ben ik weer terug in Nederland.

Ik weet nu trouwens ook een beetje hoe die ticketmafia werkt. Natuurlijk is het ergens een issue of er nog stoelen vrij zijn en in welke tijd van het jaar je vliegt enzo. Maar het is ook een soort gestructureerde loterij. Want gisteravond waren vluchten uit de gehele laatste week van 2004 beschikbaar voor 512 euro en vandaag waren al die vluchten ineens minimaal 693 euro. Dat heeft dan echt niets meer te maken met volgeboekte stoelen, dat is gewoon een carroussel die ze af en toe aanzwengelen. Geduld bleek een schone zaak te zijn, waardoor ik om 00.10 uur uiteindelijk het goedkope ticket kon krijgen. 1 minuut later was de prijs alweer gestegen naar 1285 euro…

Over de straat gesproken, ik was vanavond trouwens weer eens bij de pleinbios. Dit keer draaide de film Zatoichi. Een soort Blind Fury, maar dan anders. De hoofdrolspeler was net zo blind als Rutger Hauer vroeger in die film. Het was erg druk op het plein en een tikkeltje koud. Maar dat hoort erbij. En de tapdansshow (?!) aan het eind van de film deed alle kou snel vergeten.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*