De Volkskrant – Met Dank Aan Kirsten Verdel (16 april 2008)

Als het haar eerder lukte om Klaas de Vries de Eerste Kamer binnen te loodsen, dan moet ze ook in staat zijn om Barack Obama of Hillary Clinton in het Witte Huis te krijgen. Daarvan is Michael Gehrke overtuigd. De directeur voorlichting van het Witte Huis ten tijde van Bill Clinton heeft Kirsten Verdel daarom vol overtuiging aangenomen als lid van het campagneteam dat een Democraat op 4 november naar het presidentschap van de VS moet leiden.

Kirsten Verdel is de eerste buitenlandse medewerkster van het Democratische team. Er werkten wel eerder buitenlanders voor de partij, maar nog nooit zo direct voor de beoogde president. Uiteraard heeft Kirsten Verdel meer op haar palmares staan dan Klaas de Vries alleen. Ze is bijvoorbeeld een van de veertien bezitters van een Sauve Scholarship van de McGill University in Montreal. Met dat geld (50.000 dollar) heeft ze onderzoek gedaan naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2008. Ze zegt een lichte voorkeur te hebben voor Obama, net als ruim de helft van het honderd man tellende Democratische campagneteam.

Als Verdel na november terugkeert naar Nederland, gaat ze de Pvda laten profiteren van haar ginds opgedane ervaring. Sterker, dat gebeurt nu al. Als ze vandaag vanuit Canada even in Nederland is, is haar eerste gang naar het partijbureau van de PvdA.

This entry was posted in In de media, Uncategorized, Verenigde Staten. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*