De week zonder beeld

Oh ja. Ik ben deze week naar The Good Shepherd geweest. Veel teveel namen en ontwikkelingen in het plot, die niet altijd even logisch aan elkaar geplakt zijn. Ik ben de film nu eigenlijk alweer vergeten, terwijl hij best wel leuk was toen ik hem keek. Schijnbaar was het niets meer dan vermaak.

En er was een debat tussen de nummers twee van de VVD en de PvdA in Zuid-Holland: Frederik van der Dussen versus onze eigen Edit Hallensleben. Het debat vond plaats in het Doelencafe in Rotterdam. Er waren ongeveer vijf PvdA’ers en een stuk of veertig VVD’ers. Ik poogde Ronald Waterman over te halen om dit keer even te vergeten dat hij VVD’er was en hem zo ver te krijgen dat hij voor Edit klapte. Maar dat deden er wel meer gelukkig. De VVD’ers vielen even stil toen Edit zei dat wat de PvdA betreft de provincie in zijn huidige vorm best afgeschaft mag worden. Zo denken heel veel mensen erover, maar schijnbaar vinden sommige mensen het vreemd dat iemand die zelf statenlid is, zijn of haar eigen functie op wil heffen als daar aanleiding voor is. Ik ben zelf van mening dat de provincie erg belangrijk is. Veel gemeenten zijn te klein om zelf ambtenaren in dienst te nemen die veel juridische of technische kennis hebben van hele ingewikkelde problemen die gemeentegrensoverschrijdend zijn. Dan zijn uiterst bekwame provinciale ambtenaren zeer welkom. Maar een compleet uitgeruste democratisch gekozen bestuurslaag daarboven met maar liefst 55 politici, is dat nu nodig? Ik denk het niet.

Dinsdag dan: het ABN AMRO Tennistoernooi! Dankzij Sander gratis kaarten. Maar eerst Mike C oppikken, na Heel Veel Vertraging met de trein. Die had twee hele gave doeken voor me gemaakt met als thema Rotterdam. Maanden geleden zijn we de stad doorgecrosst om foto’s te maken voor het kunstwerk, nu was het eindelijk af. Foto’s volgen in het weekend. Nog niet echt tijd voor gehad. Maar geloof me, ze zijn tres koel! Oh ja, het tennis. Euhm, ik zag Robredo winnen. En Ljubicic. Beiden top 10 spelers. Apparently. Ik wist het echt niet. Ik volg sinds Krajicek gestopt is geen tennis meer geloof ik. Sorry.

Woensdag was een zeer veelbelovende dag. Een afspraak gepland die wellicht verstrekkende gevolgen heeft (maar dat weet ik nu nog niet) en een mail gekregen die op hetzelfde neerkomt. Maar over beide kan ik nog niks zeggen. Ja ja, spanning en sensatie op mijn blog! Wat een cliffhanger, nietwaar? 🙂

Gisteren naar de film Notes on a Scandal, met Judi Dench. Maar wellicht zegt het jullie meer als ik zeg dat Judi Dench beter bekend staat als ‘M’ uit James Bond. In Notes on a Scandal speelt ze een oude spinster die les geeft op een achterstandsschool. Daar komt een nieuwe lerares te werken hetgeen verstrekkende gevolgen heeft. Maar het plot boeit eigenlijk helemaal niet in deze film. Ik heb me eigenlijk alleen maar zitten verbazen over hoe ongelooflijk fantastisch Judi Dench acteert in de film. Weer-ga-loos. Laat haar alsjeblieft de Oscar krijgen voor beste actrice in plaats van Helen Mirren!!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*