Dit weekend: naar Paul McCartney in Stockholm. Tips wanted!

Een paar maanden geleden kreeg ik een DVD in bruikleen van een collega. Het ging om een Paul McCartney documentaire, ‘back in the US’. Die docu zou geweldig zijn enzo, en ik moest er écht naar kijken.

Vervolgens lag de DVD maanden stof te happen in mijn huis. Want tja: Paul McCartney, The Beatles, best aardig enzo, maar ik heb er nooit echt iets mee gehad. Wel The Rolling Stones een paar keer live gezien. Dát was natuurlijk écht leuk.

Vorige week kreeg ik wat signalen dat de DVD terug naar diens rechtmatige eigenaar moest. Zaterdagochtend besloot ik om dan toch maar even een paar minuten van de drie uur durende DVD te kijken. Maar… na vijf seconden was ik al verkocht: een kolkende zaal, mooi licht en dan… McCartney die heel treffend en met brede glimlach ‘I Don’t Know Why You Say Goodbye I Say Hello’ begint te spelen. Geweldig!

Dus gebeurden er twee dingen. Ten eerste keek ik de hele drie uur van de DVD. En ten tweede ging ik een beetje zitten googlen. Oh, www.paulmccartney.com bestaat. Oh, hij tourt nu. Oh, hij staat morgen in Londen. Dat is wel erg kort dag. Nu ja, laat dan maar.

Dus ik twitterde en facebookte een en ander over de DVD en dacht: dat was dat.

Tot iemand op Facebook riep dat een vriend van hem in Zweden nog een kaartje over had voor het concert in Stockholm op 10 december.

Dus ging ik daar voor de lol even naar googlen, dat concert. En ik constateerde dat ik tijd had dat weekend. En dat er op de site van de zaal nog een heel goed kaartje helemaal vooraan beschikbaar was, kennelijk vrijgevallen door een geannuleerde betaling ofzo. En ik zag dat Ryanair voor 100 EUR op Stockholm vloog. Vijf minuten later was ik dus een concertkaartje en een vliegticket rijker. En 250 EUR armer, dat dan weer wel.

Sir Paul, here I come!

Enne… iemand nog tips voor mijn welgeteld 1 hele dag in Stockholm? Qua sightseeing?

This entry was posted in Muziek and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*