Druk (deel 456456546567832212)

Het is woensdagavond 20:10 uur. Ik zit in Amsterdam, op het partijbureau van de PvdA. Het is hier stil. Nu nog wel, als het in de buurt van 22 november komt zijn er vast meer mensen die nog laat aan het werk zijn. Maar ik heb mezelf nu al weer veel teveel werk op de hals gehaald. Je moet toch wat met je vrije tijd. Of beter: je moet toch wat om te voorkomen dat je vrije tijd hebt!

Tis sowieso allemaal weer druk. Afgelopen vrijdag na de hele dag in Amsterdam gewerkt te hebben trok ik ‘s avonds met Jeroen Rotterdam in. Clubtour, opening van een kunstexpositie, foto’s schieten voor een kunstwerk dat hij gaat maken. En zo werd het weer laat.

Zaterdag stond ik voor het eerst in het seizoen weer op de markt. Rode zaterdag! Gevolgd door de opening van het politieke seizoen van de PvdA in Rotterdam. Heel gezellig in B.U.M.B., een club onder het Weena die ooit voetgangerstunnel was.

En ook zondag was weer een partijdag. In Amsterdam woonde ik de presentatie van het verkiezingsprogramma bij. Erg druk, erg gezellig en erg inspirerend. Een goede (eerste) start van de campagne.

Maandag had ik na een dag op het partijbureau voor het eerst weer sectie- en fractievergadering van de provincie. Nog niet de hele fractie was compleet, maar het voelde goed om weer terug te zijn. ‘Hoe was het in Japan?’ vroeg Robbert heel bijdehand. Hij wist wel beter.

Gisteren weer partijbureau en een interview met het Reformatorisch Dagblad over China. Als het goed is wordt dat vrijdag al gepubliceerd. Ik ben benieuwd. ‘s Avonds na een snelle hap met Peter en Richard naar de Smalthof, waar het Rotterdamse partijkantoortje zit, om te vergaderen over het verkiezingsprogramma. Wat wil de afdeling Rotterdam nog veranderd zien op het congres, was daar de centrale vraag. Ook weer gezellig en we eindigden dan ook bij cafe Pol.

Vandaag begon met een commissievergadering van de provincie (Ruimte en Wonen). De Rijn Gouwe Lijn, die onder andere door de Breestraat in Leiden moet, kwam daar even over tafel. Overal is men al begonnen met planning en soms bijna al met de aanleg, maar nu wil Leiden ineens een referendum aan de bevolking voorleggen waarin een simpele Ja/Nee vraag wordt gesteld (wel of niet door de Breestraat geloof ik). Niet zo handig, want de bevolking kan dan hooguit aangeven wat ze niet wil. En een (betaalbaar) alternatief is er niet voor de Breestraat! En zo staat ineens een hele lange hoogwaardige openbaar vervoer connectie op het spel. Ik wens de Leidenaren veel wijsheid toe…

‘s Middags ging ik na een lunch met mijn grote VVD-held Ronald Waterman door naar Amsterdam. Onderweg vond ik een handtas, die van een Duits meisje bleek te zijn. Schijnbaar gestolen, want hoewel de tas op het ook vol leek, bleek de portemonnee leeg te zijn. Nog wel pasjes, paspoort en huissleutels, maar geen geld meer. Via het Duitse Telefonbuch.de achterhaalde ik haar adres en belde haar moeder in Solingen. Die was erg blij. Morgen stuur ik alles op de post op. My good deed for today. Maar goed, ik was dus onderweg naar het partijbureau toen ik dat ding vond. En daar zit ik nu dus nog. Inmiddels 20:20 uur. 🙂

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*