Dus!

Vandaag 2 mei. Eén dag na de heuglijke toetreding van tien nieuwe lidstaten tot de Europese Unie. Heeft u ook zo gefeest? Waarschijnlijk niet… Het leeft niet echt. Echt niet. Toch vreemd… want het is misschien wel een van de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen decennia. De koers van Europa is voor een belangrijk deel afhankelijk van hoe de EU zich gaat ontwikkelen nu de toetreding een feit is. Ik ben erg benieuwd, maar meteen ook een beetje ongerust over een goed verloop. We zullen het zien.

In wat lokaler nieuws: gisteravond na een etentje waar slechts drie van de zes oorspronkelijk verwachte aanwezigen bij waren, plus een uitstekende vervanger, nog even naar The girl with the pearl earring geweest. Als je denkt: goh, een film maken over de totstandkoming van een schilderij, dat moet wel saai zijn, dan heb je gelijk. Het idee om er een film van te maken is best leuk, maar het blijft allemaal erg karig. En ik wist niet dat Venetië tegenwoordig in Delft lag (je ziet dus de hele tijd bootjes op zijn Venetiaans door Delft varen in die film). En dat alle hoofdpersonen Engels spreken terwijl je soms op de achtergrond als ze weer eens door ‘Delft’ banjeren vaag geschreeuw in het Nederlands hoort, draagt ook niet echt bij aan de geloofwaardigheid van de film.

Vandaag is typisch zo’n dag waarop je 1001 kleine dingen moet doen. Opruimen, boodschappen doen, de was, bezwaarschrift schrijven, agenda ordenen, de afwas… bah….

Van al die dingen heb ik er natuurlijk pas één gedaan. En het is al 12:47. ๐Ÿ™‚

En wat betreft mijn poging tot gezondere leefstijl: de stand vanmorgen was 81.0

Maar ik heb wel net een stukje Viennetta ijstaart op. ๐Ÿ™‚

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*