Edges of the Lord

Toen ik onlangs op Haley Joel Osment allemaal speelde en tot de ontdekking kwam dat ik de film Willem Dafoe speelde mee, dus deze film moest wel goed zijn. Ten minste, dat hoopte ik dus.

En die verwachting bleek 100% te kloppen. In Edges of the Lord speelt Haley het Joodse jongetje Romek die door zijn ouders naar het platteland wordt gestuurd om daar onder te duiken door zich voor te doen als Katholiek. Het leven daar is echter keihard. Het gezin waar hij wordt ondergebracht verstopt ook nog een varken, wat door de Duitsers verboden is. Als de vader het te gevaarlijk vindt worden en het varken wil verkopen wordt hij vermoord.

Romek is niet de enige jongen in het gezin, er zijn ook nog twee broertjes, Vladek en Tolo. Die laatste wordt gespeeld door Liam Hess, die zelfs Haley van het scherm af acteert. Ongelooflijk wat die jongen in die film voor rol neerzet. In een andere verhaallijn moeten de drie jongens samen met nog wat andere lokale kinderen zich voorbereiden op hun eerste communie. Daarbij moeten ze de rollen van de apostelen leren. Tolo wil Jezus spelen. Al doende leert hij dat Jezus stierf voor de zonden van anderen en die gedachte doet hem denken dat hij zijn vader terug kan halen als hij zelf lijdt. Met die basis gaat het verhaal verder en ontwikkelt zich op dramatische wijze.

Edges of the Lord is min of meer vergelijkbaar met La Vita e Bella qua soort verhaal, maar heeft een andere intonatie. Hij is rauwer, veel harder. Willem Dafoe heeft als priester maar een kleine rol en de eigenlijke hoofdpersoon wordt gespeeld door Haley Joel Osment, maar degene die echt de show steelt is Liam Hess. Gaat dat zien die film. Of beter, koop hem…This entry was posted in Films, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*