Een visum voor Amerika bemachtigen

Het is de grootste uitdaging van de afgelopen maanden geweest: een werkvergunning bemachtigen voor mijn verblijf in de VS. Ik dacht vandaag eindelijk aan de laatste stap toe te zijn gekomen: DHL bezorgde me vandaag het felbegeerde DS-2019 formulier, dat noodzakelijk is om de aanvraag bij het Amerikaanse consulaat te doen. Maar helaas pindakaas: het consulaat heeft geen tijd beschikbaar deze week voor een afspraak. Volgende week zit ik in Amerika en de 2,5 week daarna in Japan, dus de eerstvolgende datum waarop ik de aanvraag kan doen is pas 9 april. Die afspraak heb ik nu vastgezet, maar prettig is anders. Pas op 9 april weet ik dus meer. Nu ja, vier a vijf werkdagen daarna, want zolang duurt het voordat de beslissing genomen is en het visum eventueel wordt toegekend. Je wilt niet weten hoe nerveus je van dit hele proces wordt (en dan laat ik nu ook nog alle ellende van de aanvraagprocedure van de afgelopen maanden achterwege, en het feit dat de aanvraag alleen al 1500 dollar kost, zonder garantie te hebben dat je het visum ook daadwerkelijk krijgt). MEGA frustrerend allemaal. 🙁

This entry was posted in Uncategorized, Verenigde Staten. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*