Eunice Kennedy

dit artikel voor de status daarvan en het gemis van Ted in DC).

De vijf dochters van Joe en Rose hadden ook niet allemaal evenveel geluk: Kathleen (Kick) kwam bij een vliegtuigongeluk om het leven toen ze 28 was. Rose kreeg op 23-jarige leeftijd een hersenoperatie die mislukte, en was voor de rest van haar leven haar verstandelijke capaciteiten kwijt. Patricia overleed in 2006, alleen Jean leeft nog, en Eunice ligt nu dus op sterven. Zij was de oudste van de negen, en is onder andere bekend om haar huwelijk met Sargent Shriver. Hun dochter Maria Shriver trouwde later met Arnold Schwarzenegger, die volgens de laatste berichten ook in het ziekenhuis is bij zijn schoonmoeder. Eunice is echter vooral bekend als de oprichtster van de Special Olympics. Haar motivatie hiervoor lag deels ook in het lot dat haar zus Rose had getroffen. De Special Olympics zijn inmiddels uitgegroeid tot een geweldig evenement, dat wereldwijd bekend is.

Het lot heeft de Kennedys altijd raar getroffen… of behandeld… Ik zou niet eens weten hoe je het zou moeten omschrijven. Ik weet alleen dat ik een enorm zwak voor de familie heb, met name voor Robert, en dat de ‘Kennedy Curse’ (waar zelfs een Wikipedia pagina over is) iets te vaak om de hoek komt kijken.

Ik denk niet dat Eunice (die van Reagan de Medal of Freedom kreeg, de medaille die Ted vorige week toevallig ook kreeg, van Obama) het nog lang redt, maar ik hoop wel vreselijk dat Ted nog mee mag maken dat die nieuwe wetgeving voor gezondheidszorgverzekeringen er eindelijk komt, met zijn naam eronder als voorzitter van de HELP-commissie (Health, Education, Labor & Pensions). Na al die decennia, na al die gevechten…

This entry was posted in Uncategorized, Verenigde Staten. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*