Filmtips

Ik heb net uit verveling even opgezocht welke films ik de afgelopen vijf maanden in Canada allemaal in de bioscoop heb gezien. Dat zijn er 41. Twee daarvan zag ik zelfs meerdere keren (Hotel Rwanda twee keer, Crash drie keer). Hieronder de hele lijst, met aanbevelingen. De films uit de buitencategorie moet je echt zien, die zijn zo ongelooflijk goed, die mag je gewoon niet missen. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de films waar ik vijf sterren aan heb gegeven. De ctaegorie films met vier sterren is ook nog steeds erg goed, en zelfs de drie sterren films zijn zeer de moeite waard. Pas daarna zou je kunnen gaan twijfelen. De twee sterren films waren over het algemeen best aardig, soms zelfs goed, maar ik kan me voorstellen dat je leven er niet echt op achteruit gaat als je ze mist. 🙂

De films met slechts 1 ster zou ik vermijden. Echt.

Buitencategorie (briljante films, ‘must sees’)
Crash (van de maker van ‘Million Dollar Baby’, een briljante film over racisme, met o.a. Sandra Bullock, Matt Dillon en een geweldig acterende Don Cheadle)
Hotel Rwanda (Don Cheadle speelt Paul Rusasebagina, een Hutu die het leven van een groot aantal Tutsi’s redde ten tijde van de genocide in Rwanda)

*****
Million Dollar Baby (het lijkt een boksfilm, maar het is zoveel meer)
Imaginary Heroes (de meest ondergewaardeerde film dit jaar, Sigourney Weaver speelt de sterren van de hemel in een film a la America Beauty)
Sin City (vergeet het geweld dat van het scherm af spat, de beelden zijn adembenemend mooi)
The Life Aquatic with Steve Zissou (oke, hiervoor geldt hetzelfde als Imaginary Heroes. Bizarre film met zeer aparte humor, en Bill Murray steelt de show)

****
Star Wars 3 (need I say more?)
Kinsey (verrassend goede film over dokter Kinsey die als eerste professor sociaal wetenschappelijk onderzoek deed naar sexuele voorkeuren van mensen)Hostage (Bruce Willis in een film die in eerste instantie een simpel gijzelingsdrama lijkt te zijn, maar vol blijkt te zitten met ethische keuzes)

***
Meet the Fockers
Team America: World Police
Constantine
Sideways
Bigger Than The Sky
Hitchhiker’s Guide to the Galaxy

**
La Mala Education
The Merchant of Venice
Hitch
Born into Brothels
Robots
The Woodsman
Enron: The Smartest Guys in the Room
Millions
Be Cool
Schultze Gets the Blues
Fever Pitch
Hide and Seek
Miss Congeniality 2
The Jacket
Oldboy
The Animation Show
Travellers and Magicians
The Parrots of Telegraph Hill
Kingdom of Heaven
Steamboy

*
Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events
The Pacifier
Closer
Man of the House
The Interpreter

Ik kijk overigens nog steeds uit naar Batman Begins, Broken Flowers (iemand enig idee of en wanneer die in de bioscoop komt??), War of the Worlds en Charlie and the Chocolate Factory. Er is vast meer, maar ik kan er nu even niet op komen!

This entry was posted in Films, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*