Fok!

Fok! (www.fok.nl) heeft het bericht over biobrandstof uit het Rotterdams Dagblad afgelopen zaterdag gepubliceerd op haar site, onder de titel ‘Debutant zet provincie-medewerkers op biobrandstof’. Het bericht:

Debutant zet provincie-medewerkers op biobrandstof

Gepost door nieuws-submit te melden:

Het provincie-bestuur Zuid-Holland heeft zichzelf verplicht met schone auto’s op biobrandstof te gaan rijden. Aanvankelijk zou er eerst een onderzoek naar de biobrandstof komen, maar dankzij FOK!-user en voormalig FP-nieuwsposter Kirsten Verdel (darktower) is de proef al in de praktijk gebracht.

De 27-jarige Rotterdamse is nog maar net benoemd in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Ze volgt Marga Duijnker op in de PvdA fractie die nu als wethouder in Bernisse werkt. Samen met haar partijgenoot Henk Letschert kreeg ze een motie van de SP onder ogen met als verzoek deze mede te ondertekenen. "Ik las: onderzoek naar de toepassing van biobrandstof. Wat, onderzoek, zei ik. Weer een onderzoek? Laten we er gewoon mee beginnen! Doe wat!"

De motie werd op haar aanraden aangepast en unaniem aangenomen. Een flitsend succes voor een jong Statenlid, dat alleen nog politieke ervaring heeft opgedaan in het afdelingsbestuur van de PvdA-Rotterdam. "Wel liep ik al mee met de fractievergaderingen in de Staten. Het is raar gegaan," zegt ze. "Een paar jaar geleden werd ik lid van de PvdA en liet ik weten dat ik wat wilde dóen. Ik gaf me dus overal voor op. Ook voor de provincie. Nummer 30 vond ik mooi genoeg. Maar op de ledenvergadering, waar ik niet bij kon zijn, werd ik opgetild naar plaats 24. Door het Wouter Bos-effect hadden we in de provincie zetelwinst en kwam de PvdA op twintig zetels uit. Nou, twee gedeputeerden, anderen die opstapten, dan gaat het snel."

Verdel werkte bij de Osdorp Posse en ging elk weekeinde mee naar optredens overal in het land. Nu werkt ze bij XS4all in Diemen.