Foto van mijn hernia

De foto’s van mijn hernia zijn er eindelijk. Hier even wat uitleg wat je ziet: op de eerste foto zie je een foto vanaf de zijkant als het ware. Rechts is mijn rug, links dus de voorkant van mijn lichaam. Je ziet de wervelkolom aan de linkerkant naar beneden lopen. De grijze tussenblokjes met zwarte randen eromheen, dat is het geleiachtige spul dat tussen je wervels zit. Grijs is goed. Zoals je ziet is een van de blokjes echter niet grijs, maar zwart. In de andere twee foto’s is daar even op ingezoomd (geel lijntje eromheen getekend, pijltje erbij). Dat het zwart is, betekent dat het vocht er uit is. Aan de rechterkant van dat zwarte stukje zie je dat het een beetje uitpuilt naar het witte gedeelte rechts van de wervelkolom: de zenuwbaan. Dat doet dus pijn.

Ik meldde de neuroloog dat de tramadol/paracetamol combinatie welgeteld niets aan de pijn doet, terwijl tramadol toch een erg serieuze pijnstiller hoort te zijn. Hij heeft me nu een nieuw medicijn voorgeschreven…. morfine…… Ik vind dat eerlijk gezegd nogal eng, maar ja…

Het adagium blijft: plat blijven liggen, want rust nodig om de uitpuiling weer in te laten zakken.

Overigens is nu ook duidelijk waarom schaatsen verlichtend werkte: als ik voorover buig, dan verdwijnt de uitstulping rechts een beetje, er zit dan minder druk op de zenuw.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Foto van mijn hernia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*