GESLAAGD!!!!!!!!!!

Ik ben geslaagd voor mijn motorrijbewijs, EINDELIJK! Ben zo opgelucht! Het werd nog een tamelijk bizar ochtendje. Het begon met: DE BANAAN. Ja, dat lees je goed: de banaan. Op www.motor-forum.nl loopt namelijk een discussie dat het zou helpen om een banaan te eten voorafgaand aan je examen. De vorige keer had ik dat niet gedaan, en ‘dus’ was ik gezakt. Dit keer zou ik wel een banaan eten, zo had ik plechtig aan de forum-mensen beloofd. Al had het maar een placebo-effect, who cares! Ik had alleen helemaal geen honger, want ik was veel te zenuwachtig. Had ook maar vier uur geslapen, hele nacht liggen malen… best suf, maar ik kon er niks aan doen.

Om zeven uur ging ik de deur uit naar de rijschool. Daarna werd het apart, want nadat we eerst een uurtje hadden ingereden, moest ik eerst wachten op een andere leerling die examen had. Een uurtje zenuwen in de kantine bij het CBR dus. Ik raakte daar aan de praat met de vader van een jongen die op dat moment bezig was met zijn autorijbewijs. Zijn zoon was superslim, maar een beetje lui, zo vertelde hij. Alles ging hem altijd veel te makkelijk af en hij bereidde zich ook nooit echt voor. Voor zijn theorie-examen was hij twee dagen van tevoren pas gaan leren. Na een kwartier wachten kwam zijn zoon terug van het examen. En hoe… hij was gezakt (er was zelfs een ingreep geweest) en begon met de tuinstoelen voor de deur te gooien en wild om zich heen te slaan (in het luchtledige, dat wel). Zijn vader stoof woest naar buiten en riep dat hij normaal moest doen. Vervolgens liep de jongen al scheldend richting de auto van zijn vader, ging daar in zitten en begon zo mogelijk nog agressiever op de bestuurdersstoel in te slaan. Erg nuttig…….. Een instructeur die alles ook zag gebeuren zei dat hij dit in de twintig jaar dat hij les gaf nog nooit had meegemaakt. Tja.

Daarna was ik eindelijk aan de beurt. Ik was wel zenuwachtig, maar niet zo absurd zenuwachtig als de vorige keer. Het inrijden was ook iets beter gegaan. Al snel gingen we de weg op, voor het examen dat formeel 55 minuten zou duren. Daar kwam weinig van terecht, want na 33 minuten waren we al weer terug bij het CBR! Alles was lekker gegaan, op een paar kleine dingetjes na. Zo was er een mevrouw die met haar fiets aan de hand een zebrapad over wilde gaan steken, waar ik dus braaf voor was geremd. Op het laatste moment boog ze af en liep op de weg naar rechts, stapte op en fietste in mijn rijrichting door. Ik was nog niet helemaal tot stilstand gekomen en wilde dus weer optrekken, maar had de motor per ongeluk in z’n vrij gezet. Dat werd dus even horten en stoten om weer op gang te komen, maar dat lukte gelukkig. Verder ging alles eigenlijk wel aardig. Totdat… we terug kwamen bij het CBR, ik in wilde parkeren en in de zenuwen de motor om liet vallen (vanuit stilstand). Met grote krachtsinspanning kreeg ik hem weer overeind, om vervolgens mijn examinator en rij-instructeur lachend te zien toekijken. Ik keek verontschuldigend en probeerde terug te lachen. Dat lukte maar half. Maar het gaf niet, ik was geslaagd!!!

Morgen naar het gemeentehuis, maandag rijbewijs ophalen en dinsdag dan eindelijk mijn motor weer ophalen in Schijndel!!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*