Hernia… het nog steeds bizarre vervolg

Afgelopen woensdag meldde de neuroloog me dat ik direct moest stoppen met fysiotherapie-oefeningen en dat ik volledige bedrust moest nemen. Zo weinig mogelijk bewegen, was zijn devies. En zoveel mogelijk pijnstillers slikken als nodig zijn om de pijn in bedwang te houden. Hij gaf me ook een folder van het Havenziekenhuis over hernia’s mee. Die vond ik nu net pas weer in mijn jas. En wat lees ik, na 4 dagen nonstop liggen tot mijn grote verbazing:

‘Uit onderzoek is gebleken dat bedrust geen enkel effect heeft op de genezing van een rughernia.’

Geen. Enkel. Effect.

‘Bovendien heeft langdurige bedrust grote nadelen: de spierkracht en lichamelijke conditie gaan erdoor achteruit. Deze behandeling is dus afgeschaft.’

Echt. Niet te geloven dit. Wat moet ik hier nu weer van denken? Morgen aan het eind van de middag belt hij me. Ik zal hem dit dan meteen even voorhouden. En intussen ga ik nú de deur uit om een stukje te wandelen, om te zien of ik dat nog kan.

*en ik ben niet boos ofzo hoor, neuhhhh*

 

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*