Hollywood, Hillary…

Als er iets is wat ik tijdens deze roadtrip heb geleerd, dan is het wel dat de menselijke verbeelding misschien wel een van de meest belangrijke dingen op de planeet is. Als je 5000 kilometer door Canada rijdt, waarbij je amper steden tegenkomt en dus vrijwel elke vorm van cultuur mist, dan begin je pas te merken hoe belangrijk, fascinerend en inspirerend cultuur is. Hoge of lage cultuur, maakt niet uit: cultuur.

En in dat licht is de plek waar we sinds gisteren zijn natuurlijk de ultieme place to be: Hollywood! The stuff that dreams are made of… hier wordt het allemaal gemaakt. Vanmorgen bezochten we de studio’s van Warner Bros. Nep fronts van gebouwen, nagemaakte versletenheid, alles is namaak, maar wordt realiteit op het witte doek of op televisie. Het spreekt tot de verbeelding en het breidt de verbeelding uit. Het is fantastisch, letterlijk en figuurlijk.

Ronald Reagan heeft in 42 WB films geacteerd. Stage 23 was ook op het studioterrein te vinden. Daar werd The West Wing opgenomen. Er staan gebouwen die regelmatig dienst moeten doen alsof ze overheidsgebouwen in Washington DC zijn. Macht wordt hier ook gemaakt, in het altijd zonnige maar door bijzonder veel smog bedreigde Hollywood, in Los Angeles.

Ondertussen volg ik dagelijks het nieuws over de presidentsverkiezingen. Morgen is het zover, dan valt het doek voor Hillary, zo is mijn verwachting. Haar droom gaat voorlopig aan diggelen. Nog even geen happy end…

This entry was posted in Uncategorized, Verenigde Staten. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*