Hoogte- en dieptepunten van 2006

Het is 31 december. Weer een turbulent jaar voorbij. De laatste twee/drie jaar in mijn leven zijn echt bezopen geweest, wat dat betreft. Dit jaar begon ik in Zwitserland, waar ik Oud&Nieuw vierde. Ik werkte bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken, waar ik ontslag nam en verder ging als vrijwilliger in de gemeenteraadscampagne voor de PvdA in Rotterdam. Tussendoor probeerde ik mijn statenlidmaatschap goed in te vullen. In april ging ik voor drie maanden naar China, waar ik studeerde en werkte op het platteland en in een weeshuis. Terug in Nederland kon ik terecht in mijn nieuw gekochte huis en bij mijn nieuwe auto. En ik ging aan de slag in het landelijk campagneteam van de PvdA voor de Tweede Kamerverkiezingen. Voor diezelfde verkiezingen was ik kandidaat-Kamerlid, op een helaas niet verkiesbare plek. Na 22 november kreeg ik een nieuw contract voor het campagneteam voor de statenverkiezingen in maart 2007. Dat is in een notedop wat er dit jaar gebeurd is.

Afijn, vorig jaar nam ik 2005 door. De hoogte- en dieptepunten van dat jaar kun je teruglezen op dit adres. En even voor mijn eigen herinnering: Dit jaar ging ik 61 keer naar de bioscoop, en de top 5 van vorig jaar was veel beter dan nu! Afijn, zoek de verschillen met 2005..

Boeken:
Stephen King – Cell
Paul Kalma – Links, Rechts & De Vooruitgang

Beste optredens:
Sick Of It All in Eindhoven
Robbie Williams in Berlijn
Clawfinger in Tivoli

Bezochte landen:
Zwitserland (Luzern)
Turkije (Istanbul)
Belgie (Antwerpen)
China (Houma, Tai Yuan, Xian, Shanghai, BeiJing)
Duitsland (Berlijn)
Frankrijk (Parijs)
Tsjechie (Praag)

Beste Films:
An Inconvenient Truth
C.R.A.Z.Y.
Babel
Syriana
Little Miss Sunshine

Slechtste Films:
Flushed Away
Da Vinci Code

Acteur:
James Spader

Duo van het jaar:
Alan Shore & Denny Crane

Meest uitgekeken naar:
DE balkonscenes uit BL

Sport:
10km bij marathon in Rotterdam in 01:01:33.

Eten:
Bazar
Bezorgbeer
Toen

Stad van het jaar:
Rotterdam

Muziek:
U2 – The Saints Are Coming

TV:
Boston Legal !!!!!!
Lost
Heroes
The Practice (seizoen 8)

Hoogtepunten:
Winst gemeenteraadsverkiezingen Rotterdam
De China-reis
DS9 afkijken
Boston Legal en dan met name Alan Shore ontdekken
Mijn nieuwe verslaving: James Spader!
De kinderen in het weeshuis in Houma

Dieptepunten:
Baby Annie die onder mijn handen stierf
Verlies Tweede Kamerverkiezingen

Things I thought I’d never do:
Op het platteland in China werken

Good food:
Rijst
Melkchocolade
Witte druiven

Meest bezochte websites:
www.pvdarotterdam.nl
www.fok.nl
www.codewarrior.nl
www.qyroz.nl
www.imdb.com

Leukste taxi:
In de 600.000 zielen tellende stad Houma in een willekeurige taxi stappen, en dat de chauffeur dan altijd weet waar je heen wilt.

Remco van het jaar:
Remco

Man van het jaar:
James Spader (Alan Shore)

Vrouw van het jaar:
Marja Bijl

Zin die het meest door mijn hoofd bleef spoken:
‘In de politiek maak je geen vrienden.’

Quote van het jaar:
Over Alan Shore, maar ik vond hem persoonlijk ook heel erg toepasselijk, en ik wil dit jaar er graag mee afsluiten:
‘Friendship and the loyalty that goes along with it, he lives by that’.

(Wat vergeet ik allemaal?)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Hoogte- en dieptepunten van 2006

  1. Pingback: Hoogte- en dieptepunten van 2020 | Kirsten Verdel

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*