Hoogte- en dieptepunten van 2013

Voor de negende keer blik ik op mijn blog op 31 december terug op mijn jaar. Er is op z’n zachtst gezegd veel gebeurd dit jaar, sommige delen daarvan zullen in 2014 nog terug op de agenda komen. Uiteraard begon 2013 weer ‘vrolijk’ met een voortzetting van mijn hernia, waar ik ook eind dit jaar nog steeds niet van af ben. Inmiddels loop ik er al twee jaar mee… Ik heb inmiddels geleerd dat mijn hernia in golven last geeft: er zijn momenten waarop het ‘ontstoken’ raakt, waarna ik telkens 3 tot 5 weken min of meer uit de running ben. Dat zou dit jaar ook weer gebeuren, op een tamelijk ongelukkig moment.

Maar het jaar begon traditiegetrouw met een stukje wielrennen begin januari, gevolgd door het verder uitbouwen van de lobby om een 400-meter ijsbaan in Rotterdam te krijgen. Er was een nieuwe optie bijgekomen: het stadsinitiatief, waarbij Rotterdammers zelf ideeën voor kunnen dragen en daar op kunnen stemmen. De winnaar krijgt ongeveer 2,5 miljoen euro, genoeg voor een demontabele 400-meter baan. Daar probeerden we onze sympathisanten dus warm voor te krijgen.

Ik was dit jaar kind aan huis in het ziekenhuis. Leerde ook weer veel nieuwe artsen kennen, waaronder als het goed is de beste neurochirurg als het gaat om hernia’s; Wilco Peul. Tot nu toe heb ik echter nog steeds last en het meest vervelende is dat er telkens meerdere weken tussen afspraken zitten. Die artsen hebben het allemaal veel te druk! Tussen de afspraken door was ik dus vooral gewoon aan het werk. Ook gaf ik met enige regelmaat lezingen over (grassroots) campagne voeren, Amerika/Obama, public affairs en andere zaken, zelfs een masterclass aan een universiteit in Barcelona, samen met collega Onno!

Het was een weinig sportief jaar, ik heb weinig gefietst, nog minder gelopen. Het fietsen viel zelfs o erg in het water, dat ik mijn jaarlijkse wielrenvakantie moest afzeggen omdat een paar dagen voor vertrek mijn hernia ineens weer opspeelde. Ongelooflijk balen.

Ik ontmoette astronaut Andre Kuipers in Huis ter Duin, Peter van Uhm in Nieuwspoort en tal van andere interessante mensen, bekend en minder bekend.

De nominaties voor het stadsinitiatief werden bekend: de ijsbaan zat daar bij! Nu kwam het er op aan om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. Het zou spannend worden.

Ook spannend was de aanschaf van een nieuwe woning. Na ongeveer 40 huizen bekeken te hebben koos ik voor een woning aan de Beukelsdijk, vlakbij Centraal Station in Rotterdam. Dat leverde dus maanden van verhuisgedoe op, waarbij ik werd geholpen door tal van vrienden, bekenden én onbekenden die kasten in elkaar kwamen zetten, hielpen met schilderen en het verhuizen van spullen. Ongelooflijk gaaf!

Geen fietsvakantie dus, maar wel Venetië en Glastonbury. En daarna de belangrijkste en leukste ontmoeting van dit jaar: ik leerde Geert kennen op de motorreis naar Schotland!

Tijdens diezelfde motorreis kwam medereiziger Bauke al op dag 1 ten val, waardoor ik me ineens in een ambulance bevond en mocht aanschouwen hoe de monitoren begonnen te piepen en de hartslagindicator naar beneden klapte toen hij daar bewusteloos raakte. Gelukkig kwam dat weer goed, maar enkele dagen later moest Bauke weer naar Nederland terug.

Na terugkomst vertrokken Geert en ik al weer snel: dit keer naar Lowlands, dat echter niet op kon tegen het fantastische Glastonbury. Alsof je speelde in een zandbak in plaats van in de grootste speeltuin ter wereld.

Het najaar kabbelde wat voort. Alles ging zijn gangetje. Behalve dan… dat de ijsbaan de verkiezing voor het stadsinitiatief won! In december stond ik voor het eerst op de eerste 400-meter ijsbaan die Rotterdam ooit gehad heeft. Heerlijk geschaatst!!

Op werk was het spannend met een aantal mogelijke grote opdrachten. Een aantal ging niet door, maar op de valreep van het jaar een aantal ook wel. 2014 wordt druk. Om wat energie op te doen voor die drukte vertrokken Geert en ik in december eerst nog maar eens even naar Florida voor een roadtrip. Daar zijn we nu nog. Vanavond oud en nieuw vieren bij een James Bond feestje in Orlando. Moet kunnen.

Hieronder zoals elk jaar het lijstje hoogte- en dieptepunten van 2013. De jaaroverzichten van voorgaande jaren kun je vinden door hier te klikken: 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 en 2012.

Boek
FDR – Jean Edward Smith
Tonio – A.F.Th. van der Heijden
Anekdotes over de dood – Harry Mulisch
De vergelding – Jan Brokken

Twitteraar van het Jaar
@Pritt

Beste nummers
Get Lucky (Daft Punk, Colbert versie)

Optreden
Smashing Pumpkins (Glastonbury)

In 2013 bezochte landen
01. Nederland
02. België
03. Verenigde Staten (Florida)
04. Engeland (Glastonbury)
05. Schotland (motorreis)
06. Italië (Venetië)
07. Kroatië
08. Montenegro
09. Slovenië
10. Bosnië
11. Duitsland
12. Oostenrijk
13. Spanje

Beste films
Zero Dark Thirty
The Place Beyond The Pines
The Imposter

Slechtste film
The Master

Beste Acteur
Ryan Gosling

Sport
Toertocht Driebergen
5km marathon Rotterdam
Wielrennen in de Ardennen

Eten
Umami
Shabu Shabu

TV
Breaking Bad
Sons of Anarchy
The Walking Dead
Game Of Thrones
The Daily Show
Colbert Report
Top Gear
Toren C
Buch in de Bajes

Cabaret
Van der Laan en Woe – Buutvrij
Jochem Myjer – Even geduld aub
Erik van Muiswinkel – Bij DR2 😉

Hoogtepunten
IJsbaan Rotterdam is er eindelijk!
Glastonbury
Varen op Loch Ness
Obamacare eindelijk ingevoerd
Kennedy Space Center
Geert ontmoeten
Schaatsen op Loosdrechtse Plassen én Rotterdamse ijsbaan
Motorrijden in Montenegro
OIP-reünie
Zwarte Cross
40-jarig huwelijk ouders
Airboat tour door de Everglades
Zien van reuzenschildpad in Key West

Dieptepunten
Oliver Daudey overleden
Hernia na 2 jaar nog steeds niet weg
CIN 2
Tante Mary overleden
Er achter komen dat juf Marjo in 2010 is overleden
Ruben en Julian
Nelson Mandela overleden
J+R+W
Fietsvakantie moeten annuleren wegens hernia
Geert’s nachtdiensten

Quote
‘This was the best Glastonbury ever’ (Michael Eavis, na élke Glastonbury)
‘Ik zie een koppel’ (W)

Things I thought I’d never do
Twee jaar lang met een hernia rondlopen
Weer een nieuw huis kopen
Stonehenge zien
Naar carnaval in Brabant gaan
Lee Towers raakte mijn arm aan!!!
Gastcollege geven in Spanje
Een reuzenschildpad en een krokodil aanraken

Motordealer van het Jaar
Korteland, waar ik tot twee keer toe gratis werd geholpen met problemen

Beste website
imdb.com

Man van het jaar
Geert

Vrouw van het jaar
Yol

Besluit van het jaar
Project Y

Dagen van het jaar
29 Juli en 19 december

Media-optredens
Lokaal Bestuur, Lokaal Bestuur, Saxion, http://www.locuta.nl/lokaal-bestuur-juni-2013-wordt-het-tijd-om-te-gaan-ritsen-meer-vrouwen-in-de-pvda/, The Post Online, Radio 1, http://www.locuta.nl/lokaal-bestuur-illegaliteit-in-de-praktijk/Lokaal Bestuur, Volkskrant, Lokaal Bestuur, http://www.locuta.nl/lokaal-bestuur-haagse-cijfers-lokaal-vertaald-wat-betekent-de-rijksbegroting-voor/, http://www.locuta.nl/lokaal-bestuur-pvda-kandidaten-verwachten-veel-van-primaries/, Radio 1 België, Met Het Oog Op Morgen, Radio 1, Lokaal Bestuur, Radio 1, Pauw & Witteman, Radio 6, Radio Rijnmond

Vergeet ik nog iets in het jaaroverzicht? Let me know!

This entry was posted in In de media and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Hoogte- en dieptepunten van 2013

  1. Pingback: Hoogte- en dieptepunten van 2018 | Kirsten Verdel

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*