Ik ben in Londen voor Live Earth, de Tour de France, Lord of the Rings en ???

En ja hoor, ik heb weer eens een last minute beslissing genomen en na een week half ziek rondlopen zit ik nu dus ineens in Londen. Net op tijd aangekomen kon ik voor de deur van de zaal nog een kaartje kopen voor de theaterversie van Lord of the Rings, de duurste theaterproductie aller tijden. Normaal gesproken zijn de -3e rangs- kaartjes £42,50, ik kocht hem voor £30. En kon na de pauze zelfs helemaal naar beneden op rij 6, vlak voor het podium. Ideale uitgangssituatie en… een geweldig theaterstuk!!! Het toneel bestond uit een hele grote ronde draaischijf (de doorsnede van een boom) dat in grillige stukken was verdeeld die elk omhoog en omlaag konden. Het draaide ook nog eens rond in elke gewenste richting (oke, bij een cirkel zijn dat er maar twee, maar toch). De acteurs -die als twee druppels water op die uit de film(s) leken- waren uitstekend, met name Gollum werd fantastisch neergezet. De special effects, acrobatiek en met name het licht waren spectaculair, minder kan ik er niet van maken. En het verhaal werd absoluut eer aan gedaan, alle belangrijke dingen zaten er in. Kortom: top!!

Verder heb ik met moeite een hostel weten te regelen. Werkelijk alles zat al vol dit weekeinde. Reden? Zeven redenen om precies te zijn: Het is vakantietijd en daardoor sowieso druk, Metallica treedt dit weekend op, evenals Genesis en Justin Timberlake, het Formule 1 circus komt naar Silverstone, de finales van Wimbledon worden gespeeld, de start van de Tour de France vindt morgen plaats en ten slotte is dit weekend ook het veelbesproken Live Earth. De kaarten daarvoor waren binnen mum van tijd uitverkocht, maar op het laatste moment zijn er nog extra plaatsen vrijgekomen, waardoor ik nu tegen kostprijs alsnog een eersterangs kaartje heb! Morgenochtend vertrek ik direct vanuit het hostel naar Wembley. En dat wordt leuk als het goed is, met optredens van onder andere Foo Fighters, Beastie Boys, Duran Duran, Madonna, Metallica, Red Hot Chili Peppers, Genesis, Black Eyed Peas en als klap op de vuurpijl zelfs het legendarische SPINAL TAP!!!

Maar… tussendoor piep ik er nog wel even tussenuit, hopende dat dat mogelijk is. Want ik wil ook heel graag de start van de Tour de France zien. De proloog begint als ik het goed heb om 16:00 uur en gaat via White Hall naar Westminster Abbey, Buckingham Palace, Wellington Arch en Hyde Park Corner. Een kilometer of zeven knallen. Een paar jaar geleden zag ik de finale van de tour op de Champs-Elysees, toen Lance Armstrong voor het laatst won, dit keer zie ik het begin. Maar wat ik echt wil, is een keer een bergetappe meemaken. Of de hele tour. Want wat heb ik er weer zin in, lang leve de tour!!!

Nu eerst maar eens naar bed, morgen wordt een lange dag. Nog geen idee wat ik zondag ga doen, Wimbledon vind ik te saai. Iemand tips (anders dan dat ik sowieso naar Fantastic Four – The Silver Surfer in de bios ga)? 🙂

This entry was posted in Reizen, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*