In principe…

Over een week zijn de statenverkiezingen. Het aantal campagne-activiteiten is dan ook flink gegroeid. Gistermiddag meldde ik me bij Dona Daria, een bundeling van zes Rotterdamse vrouwencentra. Daar was een voorlichtingsdag over de provinciale statenverkiezingen georganiseerd voor geinteresseerde vrouwen. Gedurende enkele uren mocht ik namens de PvdA aan telkens een andere tafel uitleggen wat het belang van de provincie is en waarom mensen moeten gaan stemmen. De aanwezige vrouwen waren allemaal van plan om te gaan stemmen, maar waren erg blij met de uitleg over de provincie.

Doordat het bezoek aan Dona Daria midden op de dag was, bleef ik thuis werken. Aan het eind van de middag liet ik Klaas de Vries weer een stukje Rotterdam zien. Het gaat nog wel even duren voor ik hem ervan overtuigd heb dat Rotterdam echt een Heel Erg Leuke stad is, maar er zit vooruitgang in. 🙂

‘s Avonds nog heel last minute naar de bios: Tenacious D – In the pick of Destiny. Erg grappige film, maar nog grappiger was de trailer van Wild Hogs die eraan vooraf ging. Nicolas Cage, William H. Macy en Tim the Toolman Taylor samen in een geweldige midlife crisis film. Als de film net zo goed is als de trailer… dan kun je me straks opvegen.

Vandaag stond wederom helemaal in het teken van de provincie. De laatste statenvergadering van het politieke seizoen vond plaats in het provinciehuis. Daar liep ik ineens Judith Boer tegen het lijf, die journaliste is van het AD/RD. Normaal gesproken zit zij alleen in Rotterdam, maar in het kader van de statenverkiezingen was zij even naar Den Haag gestuurd. Haar bezoek resulteerde onder andere in een interview met mij en twee andere statenleden, dat vrijdag in het AD/RD gepubliceerd zal worden.

In de vooravond reed ik naar Roelofarendsveen, want mijn vader was vandaag jarig. 62 jaar. Hiep hiep, hoera! En uiteraard, toen we net met het avondeten waren begonnen, belde Megastad FM voor een interview. Enigszins verbaasd namen zij kennis van mijn standpunt dat ik geen absolute waarde hecht aan de democratische vertegenwoordiging in de provincie. 55 politici is best wel veel. Dat moet anders kunnen. Daarover wellicht later nog meer.

En ten slotte door naar Splotsz, eveneens in de Veen, waar ik in debat moest met kandidaat statenleden van de SP, CDA en VVD. Het was een interessant debat. Zelden heb ik zo vaak iemand horen zeggen dat hij ‘in principe’ vindt dat… ‘maar….’ en dan kwam er het tegenovergestelde uit. Ik heb het dan over Floor, een jonge VVD-kandidaat die vond dat er in principe niet in het groene hart gebouwd mag worden. ‘Maar…’ Ook is hij in principe voorstander van openbaar vervoer. ‘Maar…’ En zo ging het maar door.

Maar waar ik me echt een beetje boos over maakte was het standpunt van zowel VVD als CDA over betaalbaar wonen. Er zijn afspraken dat 30% van alle woningen die gemeenten bouwen sociale woningen moeten zijn. Betaalbaar dus. Veel gemeenten komen die afspraak niet na. Maar de provincie heeft daar nauwelijks sancties tegen. De PvdA is van mening dat die er wel moeten komen, want wat heb je aan een afspraak waar niemand zich aan houdt? Maar zowel CDA als VVD vonden dat je die 30% eis toch echt niet af kon dwingen. Ik stond echt met mijn oren te klapperen. Dat kan nog een interessante volgende periode worden na 7 maart!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*