Intermediair 9/8/07: Nederlandse afgestudeerde krijgt Sauve Scholarship

Nederlandse afgestudeerde krijgt Sauve Scholarship

De in 2005 als bestuurskundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgestudeerde Kirsten Verdel is de eerste Nederlander ooit die de prestigieuze Canadese Sauve Scholarship krijgt.

De beurs van McGill University in Montreal is ruim 50.000 dollar waard en wordt jaarlijks aan maximaal 14 mensen wereldwijd toegekend aan wie ’high leadership potential’ wordt toegedicht.

Zelfontplooiing
De missie van de Sauve Scholarship is ’talentvolle jonge volwassen die net aan een veelbelovende carriere begonnen zijn de kans te geven zichzelf verder te ontwikkelen, zodat ze later een verschil kunnen maken en kunnen helpen bouwen aan een betere toekomst voor de samenlevingen van morgen’.
De bursalen zijn geheel vrij in hun tijdsbesteding gedurende hun negen maanden in het Noord-Amerikaanse land. Het volgen van vakken behoort tot de mogelijkheden, evenals onderzoek doen. Om zelfontplooiing de grootst mogelijke kans te geven hoeven er geen examens te worden afgelegd, ook hoeft er geen eindproduct te worden afgeleverd. Jaarlijks melden vele duizenden mensen zich aan voor de beurs.

Presidentsverkiezingen
Verdel gebruikt de beurs om onderzoek doen naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2008. De 29-jarige politica werkte de afgelopen jaren als campagneleider van de PvdA in Rotterdam ten tijde van de gemeenteraadsverkiezingen van 2006. Ook was ze onder andere actief in het landelijk campagneteam en organiseerde ze een succesvolle actie om oud-minister Klaas de Vries in de Eerste Kamer te krijgen.

Verdel hoopt na april 2008 tot aan de verkiezingen aan de slag te gaan bij het campagneteam van Hillary Clinton. Verdel zal zich in Canada eerst echter ook verder gaan verdiepen in vraagstukken over ontwikkelingssamenwerking. 

Bron: EUR

Datum | donderdag 9 augustus 2007

This entry was posted in In de media, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*