Jericho, House, Prison Break en IRC

Net de laatste aflevering van het eerste seizoen van de serie Jericho gekeken. Aflevering 22 was dat. Ik heb ze alle 22 in vijf dagen tijd gekeken. Best aardige serie. Het begint als volgt: Er ontploft een atoombom in Denver. In een klein dorp een heel stuk verderop zien ze het gebeuren. Alle elektriciteit valt uit, telefoons ook, etc. Dus wat er aan de hand is, weet niemand. Dat dorp heet Jericho. Daarna krijg je allerlei post-apocalyptische ruzies en gedoe. Spannend, dramatisch en onvoorspelbaar. Om de haverklap gaan er zelfs hoofdrolspelers dood. Toen enkele weken geleden bekend werd gemaakt dat er geen seizoen twee komt, waren de 8 miljoen vaste kijkers dan ook redelijk geshockeerd. Ze startten twee acties: Een handtekeningenactie waarmee inmiddels al meer dan 101.000 handtekeningen zijn opgehaald en een nootjesactie. Dat is een lang verhaal, wat alles te maken heeft met een gebeurtenis uit de laatste aflevering, maar het komt er op neer dat fans worden opgeroepen om nootjes te versturen naar CBS. Alleen al eergisteren werd er meer dan 5.000 kilo aan nootjes naar het hoofdkantoor van CBS gestuurd. Erg kick ass, alleen jammer van de nootjes.

Vervolgens maar eens begonnen aan House, de hit-serie met Hugh Laurie. House is de naam van zijn karakter in de serie. Hij is een wat wereldvreemde dokter die te pas en te onpas met quotes van beroemde filosofen smijt. ‘You can’t always get what you want’ quote hij bijvoorbeeld. Van welke filosoof was dat ook alweer? Oh ja, Mick Jagger… De serie kenmerkt zich vooral door zeer vreemde ziektebeelden en de briljante oplossingen en nog briljantere humor van Laurie. Ik ga aflevering twee ook wel kijken.

En op aanraden van LaVie begin ik ook maar aan Prison Break. Je moet toch wat in je vrije tijd. Ik bedoel, ik zit voor het eerst in tijden zelfs weer op irc. En Rambo staat aan op tv! Kuch. 🙂

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*