Kan iemand mij uitleggen waarom de Belastingdienst geld steelt?

Ik heb zoals altijd braaf voor 1 april aangifte gedaan. Ik moest geld betalen aan de Belastingdienst. Ik heb direct gebeld en gevraagd of ik dat alvast over kon maken, nog voordat ik een (voorlopige) aanslag zou krijgen. Dat was onmogelijk zolang er nog geen nummer aan de aanslag was toegekend. In mei belde ik weer terug: er was nog steeds geen nummer toegekend, dus ik mócht nog steeds niet betalen. Inmiddels ben ik terug uit de VS en ligt de voorlopige aanslag er, waarop doodleuk 222 EUR heffingsrente in rekening wordt gebracht voor de periode vanaf 1 januari tot nu. Ik moet die rente dus betalen, terwijl ik dat niet mag voorkomen omdat ik niet vooruit mag betalen. Wat is dat voor belachelijke regel? Ze zeggen dat ik voor 1 juli mijn aanslag moet betalen, kunnen ze het dan niet gewoon zo in de wet regelen dat je pas vanaf 1 juli -als je dan nog niet betaald hebt- eventueel heffingsrente verschuldigd bent? Dat is toch veel eerlijker? Nu is het gewoon legale diefstal. Door de overheid. Bah.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*